Усвојио је више од 400 дјеце које су родитељи одбацили

19.04.2021. 09:43
0
ИЗВОР: Srpska.info

У доба када је корона вирус тема број један у свјетским медијима, прича о једном владици из Украјине, може знатно да уљепша дан, те и људима врати вјеру и наду у боље сутра.

Наиме, владика Лонгин, већ неколико деценија води рачуна о онима којима је помоћ најпотребнија, напуштеној дјеци, од којх су нека рођена чак и са HIV вирусом.

За владику Лонгина Черновачког, игумана манастира светог Вазнесења у мјесту Банческу у Украјини, може се рећи да је једна од ријетких свијетлих тачака у туробном животу више од 400 малишана који се налазе или су прошли кроз сиротиште које се налази при овом манастиру, пише Блиц.

Они који су имали прилике да га упознају, за њега кажу да је живи светац, а као разлог томе наводе његову љубав и посвећеност дјеци.

Наиме, Лонгин усваја сву дјецу која су одбачена од родитеља и до сада је од њих 400, под његовим презименом, почевши од деведесетих година заведено чак 250 малишана.

Како се наводи, међу том дјецом је највећи број оних који су рођени са инвалидитетом, развојним сметњама, али нажалост, и вирусом HIV.

Захваљујући њему велики број малишана је склоњен са улице и изведен је на прави пут, због чега га сви они сматрају и зову својим оцем, због чега се касније, кад оформе своје породице, враћају и сами у манастир да помажу Лонгину око подизања и усмјеравања на прави пут друге дјеце.

О њему и осталим племетним монасима снимљен је и документарни филм у којем се види на који начин и са колико љубави воде рачуна о малишанима који су своју породицу и дом пронашли под њиховим кровом.

 

Коментари 0
Повезане вијести
Годишњица нуклеарне катастрофе у Чернобиљу Годишњица нуклеарне катастрофе у Чернобиљу
Бивши амерички обавјештајац: НАТО никада неће послати војску у Украјину - то је пут у моменталну смрт Бивши амерички обавјештајац: НАТО никада неће послати војску у Украјину - то је пут у мом...
Ни након осам година манастиру Високи Дечани није враћена земља Ни након осам година манастиру Високи Дечани није враћена земља
Најчитаније
  • „Ако изађеш, бићеш заклан“: Исповијест Данила Берибаке који је преживио пакао Доборовољачке улице
    17h 30m
    13
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    16h 26m
    0
  • У недјељу народно весеље код Цркве Успења Пресвете Богородице у Палама
    16h 30m
    1
  • Фочански светац Будимир Соколовић - Дражин исповједник и Христов мученик
    13h 23m
    1
  • Четрнаестогодишњи Милош са уживањем се брине о породичном имању
    15h 20m
    0