Ужичанке освојиле први меморијал „Маја Машић Врбарац“

15.01.2024. 21:26
0
ИЗВОР: radiofoca.com

Тријумфом одбојкашица „Јединства“ из Ужица у Фочи је завршен први меморијални турнир „Маја Машић Врбарац“. У финалној утакмици Ужичанке су славиле против екипе „Инђије“ резултатом 2:0. По сетовима 25:22 и 27:25.

Осим што чува сјећање на прерано преминулу одбојкашицу „Маглића“ Мају Врбарац, турнир је прилика за нова познанства и уигравање за наставак такмичарске сезоне, истичу учесници.

- Драго нам је што смо ова два дана посветили једној сјајној одбојкашици. Било је лијепо дружење са добрим екипама. Публика је могла да види добру одбојку, гдје резултат није толико битан. Успјели смо да освојимо турнир који нам много значи због великог броја утакмица - рекла је капитен побједничког тима Милена Спасојевић.

Упркос поразу у финалу задовољни су и у фаворизованој екипи „Инђије“.

- Нисмо били комплетни, фалиле су нам четири одличне саиграчице, али то је као и резултат у другом плану. Драго нам је што смо упознали друге екипе и што смо угошћени онако како смо очекивали. Част нам је што смо имали прилику да учествујемо и играмо у Мајину част. Све екипе су одличне и драго ми је да смо видјели доста младих талентованих одбојкашица - рекла је капитен „Инђије“ Ивана Љубичић.

Треће мјесто припало је одбојкашицама „Горажда“, након што су савладале домаћи „Маглић“.  По сетовима је било 25:10 и 25:20 за Горажданке.

- Много нам се допао турнир и организација. Задовољне смо пласманом, јер смо обје утакмице изгубиле од екипа из Србије која је позната по веома доброј одбојци. Драго нам је што је Фоча организовала турнир за уједно и нашу саиграчицу Мају, па се надамо да ће бити традиционалан сваког јануара - рекла је капитен „Горажда“ Џана Обућа.

Резултат је био у другом плану и за млади састав „Маглића“. Кажу чување сјећања на покојну саиграчицу важније је од свега.

- Играле смо против искуснијих екипа и то ће нам много значити за наставак сезоне. Подигле смо сампоуздање, сада имамо искуство играња и против јаких екипа из Србије - каже капитен домаћег тима Валентина Пиповић.

Дводневном меморијалу одазвали су се „Јахорина“ из Пала, „Горажде“, „Трендтекс“ из Пријепоља, „Инђија“, ужичко „Јединство“ и фочански „Маглић“.

Маја Врбарац била је дугогодишњи капитен „Маглића“ са којим је у сезони 2017/2018. стигла до историјског успјеха за женску одбојку у Фочи, када је саиграчице предводила до освајања титуле шампиона Републике Српске и пласмана у Премијер лигу БиХ.

Током каријере у Премијер лиги наступала је и за Одбојкашки клуб „Горажде“.

Преминула је 2022. године након краће и тешке болести у 32. години.

Пише: Дејан Мандић

Коментари 0
Повезане вијести
Фоча: Службеник осумњичен да је оштетио клијента банке за 20.000 КМ Фоча: Службеник осумњичен да је оштетио клијента банке за 20.000 КМ
Пронађено беживотно тијело Драге Танасковића Пронађено беживотно тијело Драге Танасковића
Часно и храбро војевање фочанских бригада Часно и храбро војевање фочанских бригада
Најчитаније
  • Вуковцима бесплатно полагање возачког испита
    15h 4m
    5
  • Бесплатни прегледи коже у Источном Сарајеву
    14h 46m
    0
  • Калдесићи Онтарио замијенили Источним Сарајевом
    15h 40m
    7
  • Прелиминарна ранг–листа за додјелу студентских стипендија Општине Источна Илиџа
    12h 35m
    0
  • Премјештени посмртни остаци Бате Живојиновића из Алеје заслужних грађана
    11h 37m
    0