Užičanke osvojile prvi memorijal „Maja Mašić Vrbarac“

15.01.2024. 21:26
0
IZVOR: radiofoca.com

Trijumfom odbojkašica „Jedinstva“ iz Užica u Foči je završen prvi memorijalni turnir „Maja Mašić Vrbarac“. U finalnoj utakmici Užičanke su slavile protiv ekipe „Inđije“ rezultatom 2:0. Po setovima 25:22 i 27:25.

Osim što čuva sjećanje na prerano preminulu odbojkašicu „Maglića“ Maju Vrbarac, turnir je prilika za nova poznanstva i uigravanje za nastavak takmičarske sezone, ističu učesnici.

- Drago nam je što smo ova dva dana posvetili jednoj sjajnoj odbojkašici. Bilo je lijepo druženje sa dobrim ekipama. Publika je mogla da vidi dobru odbojku, gdje rezultat nije toliko bitan. Uspjeli smo da osvojimo turnir koji nam mnogo znači zbog velikog broja utakmica - rekla je kapiten pobjedničkog tima Milena Spasojević.

Uprkos porazu u finalu zadovoljni su i u favorizovanoj ekipi „Inđije“.

- Nismo bili kompletni, falile su nam četiri odlične saigračice, ali to je kao i rezultat u drugom planu. Drago nam je što smo upoznali druge ekipe i što smo ugošćeni onako kako smo očekivali. Čast nam je što smo imali priliku da učestvujemo i igramo u Majinu čast. Sve ekipe su odlične i drago mi je da smo vidjeli dosta mladih talentovanih odbojkašica - rekla je kapiten „Inđije“ Ivana Ljubičić.

Treće mjesto pripalo je odbojkašicama „Goražda“, nakon što su savladale domaći „Maglić“.  Po setovima je bilo 25:10 i 25:20 za Goraždanke.

- Mnogo nam se dopao turnir i organizacija. Zadovoljne smo plasmanom, jer smo obje utakmice izgubile od ekipa iz Srbije koja je poznata po veoma dobroj odbojci. Drago nam je što je Foča organizovala turnir za ujedno i našu saigračicu Maju, pa se nadamo da će biti tradicionalan svakog januara - rekla je kapiten „Goražda“ Džana Obuća.

Rezultat je bio u drugom planu i za mladi sastav „Maglića“. Kažu čuvanje sjećanja na pokojnu saigračicu važnije je od svega.

- Igrale smo protiv iskusnijih ekipa i to će nam mnogo značiti za nastavak sezone. Podigle smo sampouzdanje, sada imamo iskustvo igranja i protiv jakih ekipa iz Srbije - kaže kapiten domaćeg tima Valentina Pipović.

Dvodnevnom memorijalu odazvali su se „Jahorina“ iz Pala, „Goražde“, „Trendteks“ iz Prijepolja, „Inđija“, užičko „Jedinstvo“ i fočanski „Maglić“.

Maja Vrbarac bila je dugogodišnji kapiten „Maglića“ sa kojim je u sezoni 2017/2018. stigla do istorijskog uspjeha za žensku odbojku u Foči, kada je saigračice predvodila do osvajanja titule šampiona Republike Srpske i plasmana u Premijer ligu BiH.

Tokom karijere u Premijer ligi nastupala je i za Odbojkaški klub „Goražde“.

Preminula je 2022. godine nakon kraće i teške bolesti u 32. godini.

Piše: Dejan Mandić

Komentari 0
Povezane vijesti
Foča: Službenik osumnjičen da je oštetio klijenta banke za 20.000 KM Foča: Službenik osumnjičen da je oštetio klijenta banke za 20.000 KM
Pronađeno beživotno tijelo Drage Tanaskovića Pronađeno beživotno tijelo Drage Tanaskovića
Časno i hrabro vojevanje fočanskih brigada Časno i hrabro vojevanje fočanskih brigada
Najčitanije
  • Vukovcima besplatno polaganje vozačkog ispita
    5h 52m
    5
  • Besplatni pregledi kože u Istočnom Sarajevu
    5h 34m
    0
  • Naoružani napadači usred dana ubili misicu Ekvadora
    23h 2m
    0
  • Još jedan avio-prevoznik pokrenuo letove iz BiH
    20h 9m
    0
  • Kaldesići Ontario zamijenili Istočnim Sarajevom
    6h 28m
    1