Вакцинација просвјетних радника утицаће на одлуку о организовању наставе

11.08.2021. 14:32
0
ИЗВОР: СРНА

Министар просвјете и културе Републике Српске Наталија Тривић истакла је значај да се до почетка нове школске године вакцинише што већи број просвјетних радник, јер ће динамика вакцинације утицати на одлуку о начину организације наставе.

Тривићева је исказала опредјељење Министарства да школска година почне на редован начин без подјела разреда на групе, ако то буде дозвољавала епидемиолошка ситуација узрокована корона вирусом.

Она је навела да је у току масовна вакцинација просвјетних радника и да очекује да ће до почетка школске године бити вакцинисани сви заинтересовани радници, саопштено је из ресорног министарства.

- Веома је важно да се што већи број просвјетних радника вакцинише до почетка нове школске године како бисмо заштитили ученике и могућност да се заразе у школи свели на минимум - рекла је Тривићева, која је о почетку нове школске године у Републици Српској разговарала са директором Института за јавно здравство Српске Браниславом Зељковићем и епидемиологом Јелом Аћимовић.

Она је навела да је упућен позив директорима школа да се до почетка школске године активирају и ступе у контакт са домовима здравља у својим локалним заједницама како би просвјетни радници били приоритетно вакцинисани.

Зељковић је истакао да је број заражених у Републици Српској у порасту због чега је немогуће у овом тренутку предвидјети на који начин ће се изводити настава у новој школској години.

Он је навео да ће Институт прописати нове епидемиолошке мјере за ученике и запослене у школама, којих ће се морати придржавати, као и да ће одлуку у вези са моделом наставе донијети Републички штаб за ванредне ситуације.

Коментари 0
Повезане вијести
Стојичић: Веће плате за просвјетне раднике Стојичић: Веће плате за просвјетне раднике
Правила понашања у родитељским „вибер групама“ Правила понашања у родитељским „вибер групама“
Све спремно за почетак нове школске године Све спремно за почетак нове школске године
Најчитаније
  • Дан када је отишао Сена - „Кишни човјек“
    11h 38m
    4
  • Малобројни излетници на првомајском уранку у Источном Новом Сарајеву
    10h 33m
    3
  • Жену угризао поскок док је чупала млади лук
    5h 21m
    0
  • Утопио се отац деветоро дјеце
    6h 27m
    0
  • Међународни празник рада, 1. мај – симбол борбе за бољи и праведнији свијет
    14h 55m
    0