Ванредна ситуација продужена до даљег у Трнову

10.11.2021. 14:57
1
ИЗВОР: Катера

На данашњој сједници Штаба за ванредне ситуације општине Трново анализирано је стање  након незапамћених поплавама које су нанијеле огромну штету у овој локалној заједници

На сједници су донесене одлуке о хитном чишћењу материјала које су нанијеле бујучне воде, те помоћ угроженом становништву. Као један од приоритета наведено је рјешавање путне комуникације магистралног пута М-18,  као и рјешавање проблема воде за пиће у МЗ Кијево и санације градског водовода.

Донесен је и закључак о томе да ОО Црвени крст Трново треба да изврши додјелу помоћи на терену у виду хране и потребног материјала, као и да је потребно извршити дезинфекцију основних школа у Трнову и Кијеву, стамбених зграда и зграде општине.

Начелник општине Трново Драгомир Гаговић са члановима штаба донио је одлуку о формирању комисије за процјену штете на стамбеним објектима и пољопривредним газдинствима, комисије за процјену штете на инфраструктурним објектима и појавом клизишта и комисије за процјену штете на електроинсталацијама на подручју општине Трново.

С обзиром на то да је ванредна ситуација продужена, мјере остају на снази, као и организована дежурства.

Настава у ЈУ ОШ „Свети СаваТрново је обустављена до даљег, као и превоз ученика из Трнова за средње школу у Источном Сарајеву.

Коментари 1
  • Generic placeholder image
    zeljko 11.11.2021. 19:08
    S obzirom da su bile poplave, voda za pice, vise i nije za pice, verovatno je zagadjena, dobro bi dosli uredjaji za preciscavanje vode, iz uredjaja voda je cista i sveza, daleko bolja od flasirane.
Повезане вијести
ПСД „Трескавица“ Трново организује дружење за најмлађе суграђане 6. маја ПСД „Трескавица“ Трново организује дружење за најмлађе суграђане 6. маја
Трново: До 8. маја пријаве за бањску рехабилитацију Трново: До 8. маја пријаве за бањску рехабилитацију
Крађа у Трнову Крађа у Трнову
Најчитаније
  • Власника воле више од себе: Топ 10 раса паса који су љековити за душу и мисли
    15h 21m
    0
  • Данас обустава саобраћаја на подручју Полицијске управе Источно Сарајево
    2h 24m
    0
  • У току средњошколски хуманитарни базар у Источном Сарајеву (ФОТО)
    22h 56m
    0
  • Мушкарац се запалио испред суда (ВИДЕО)
    13h 43m
    0
  • У уторак бесплатни прегледи дојке у Источном Старом Граду
    20h 54m
    0