Ванредна ситуација продужена до даљег у Трнову

10.11.2021. 14:57
1
ИЗВОР: Катера

На данашњој сједници Штаба за ванредне ситуације општине Трново анализирано је стање  након незапамћених поплавама које су нанијеле огромну штету у овој локалној заједници

На сједници су донесене одлуке о хитном чишћењу материјала које су нанијеле бујучне воде, те помоћ угроженом становништву. Као један од приоритета наведено је рјешавање путне комуникације магистралног пута М-18,  као и рјешавање проблема воде за пиће у МЗ Кијево и санације градског водовода.

Донесен је и закључак о томе да ОО Црвени крст Трново треба да изврши додјелу помоћи на терену у виду хране и потребног материјала, као и да је потребно извршити дезинфекцију основних школа у Трнову и Кијеву, стамбених зграда и зграде општине.

Начелник општине Трново Драгомир Гаговић са члановима штаба донио је одлуку о формирању комисије за процјену штете на стамбеним објектима и пољопривредним газдинствима, комисије за процјену штете на инфраструктурним објектима и појавом клизишта и комисије за процјену штете на електроинсталацијама на подручју општине Трново.

С обзиром на то да је ванредна ситуација продужена, мјере остају на снази, као и организована дежурства.

Настава у ЈУ ОШ „Свети СаваТрново је обустављена до даљег, као и превоз ученика из Трнова за средње школу у Источном Сарајеву.

Коментари 1
 • Generic placeholder image
  zeljko 11.11.2021. 19:08
  S obzirom da su bile poplave, voda za pice, vise i nije za pice, verovatno je zagadjena, dobro bi dosli uredjaji za preciscavanje vode, iz uredjaja voda je cista i sveza, daleko bolja od flasirane.
Повезане вијести
Осумњичен за лажно пријављивање кривичног дјела у Трнову Осумњичен за лажно пријављивање кривичног дјела у Трнову
Пријети ли каменолом у Кијеву да блокира пут ка Херцеговини? Пријети ли каменолом у Кијеву да блокира пут ка Херцеговини?
ПСД „Трескавица“ Трново организује дружење за најмлађе суграђане 6. маја ПСД „Трескавица“ Трново организује дружење за најмлађе суграђане 6. маја
Најчитаније
 • Операција Текбир - неуспјели покушај деблокаде Сарајева
  18h 8m
  11
 • “Тражим мужа”: Љепотица из Бањалуке "запалила" друштвене мреже (ФОТО)
  19h 29m
  4
 • Вечерас откривање и освештење споменика породици у Источном Новом Сарајеву
  18h 57m
  0
 • У Источном Новом Сарајеву откривен споменик породици - симбол егзодуса сарајевских Срба (ФОТО)
  7h 1m
  5
 • Земљотрес у БиХ
  11h 5m
  0