Vanredna situacija produžena do daljeg u Trnovu

10.11.2021. 14:57
1
IZVOR: Katera

Na današnjoj sjednici Štaba za vanredne situacije opštine Trnovo analizirano je stanje  nakon nezapamćenih poplavama koje su nanijele ogromnu štetu u ovoj lokalnoj zajednici

Na sjednici su donesene odluke o hitnom čišćenju materijala koje su nanijele bujučne vode, te pomoć ugroženom stanovništvu. Kao jedan od prioriteta navedeno je rješavanje putne komunikacije magistralnog puta M-18,  kao i rješavanje problema vode za piće u MZ Kijevo i sanacije gradskog vodovoda.

Donesen je i zaključak o tome da OO Crveni krst Trnovo treba da izvrši dodjelu pomoći na terenu u vidu hrane i potrebnog materijala, kao i da je potrebno izvršiti dezinfekciju osnovnih škola u Trnovu i Kijevu, stambenih zgrada i zgrade opštine.

Načelnik opštine Trnovo Dragomir Gagović sa članovima štaba donio je odluku o formiranju komisije za procjenu štete na stambenim objektima i poljoprivrednim gazdinstvima, komisije za procjenu štete na infrastrukturnim objektima i pojavom klizišta i komisije za procjenu štete na elektroinstalacijama na području opštine Trnovo.

S obzirom na to da je vanredna situacija produžena, mjere ostaju na snazi, kao i organizovana dežurstva.

Nastava u JU OŠ „Sveti SavaTrnovo je obustavljena do daljeg, kao i prevoz učenika iz Trnova za srednje školu u Istočnom Sarajevu.

Komentari 1
 • Generic placeholder image
  zeljko 11.11.2021. 19:08
  S obzirom da su bile poplave, voda za pice, vise i nije za pice, verovatno je zagadjena, dobro bi dosli uredjaji za preciscavanje vode, iz uredjaja voda je cista i sveza, daleko bolja od flasirane.
Povezane vijesti
Saborsko veče u Trnovu 30. avgusta Saborsko veče u Trnovu 30. avgusta
Opština Trnovo: Zemlja na Jahorini je opštinska i nećemo odustati od sprovođenja regulacionog plana u skladu sa zakonom Opština Trnovo: Zemlja na Jahorini je opštinska i nećemo odustati od sprovođenja regulacio...
Sjećanje na Gorana Vujičića Sjećanje na Gorana Vujičića
Najčitanije
 • Udario djevojku, izletio go iz kuće pa propao u podrum i poginuo
  19h 35m
  1
 • Tradicionalna moba kosača kod Vaskovića (VIDEO)
  22h 12m
  0
 • Jednogodišnjak u kritičnom stanju nakon nezgode na zip-lajnu
  1h 30m
  0
 • Maršom odbrane na Ilinjaču počela manifestacija „4. avgust - da se ne zaboravi“ (FOTO)
  22h 23m
  0
 • Skandalozan govor gradonačelnika Dubrovnika
  14h 8m
  0