Ванредно стање – некоме маћеха, а некоме мајка

09.06.2020. 11:12
0
ИЗВОР: BN

-Очигледно је да је ванредно стање, док је милион људи било затворено у кућама, за шта постоје индиције да је било неуставно, некима послужило за ‘лов у мутном” каже потпредсједница ПДП Јелена Тривић.

Она каже да све што се дешавало од средине марта у сваком погледу је неуобичајена ситуација којој смо се преко ноћи морали прилагодити.

-Грађани, нико од нас, није имао другог избора него да вјерује институцијама, а на самом почетку, првих неколико дана, дјеловало је као да постоје људи који знају шта раде- каже она и додаје:

-Прве пукотине могле су се видјети када је српски члан Предсједништва БиХ, г. Додик, чије надлежности су јасно дефинисане и нису широке, пожелио да буде и љекар и економиста и предсједник и министар за све-.

Тривићева, у интервјуу порталу Моја Херцеговина, каже да је очигледно је да је ванредно стање, док је милион људи било затворено у кућама, за шта постоје индиције да је било неуставно, некима послужило за ‘лов у мутном”.

На питање на који начин, она је одговорила:

-Десиле су се, у најмању руку, сумњиве јавне набавке и директни споразуми, попут оних за мобилну болницу, медицинске маске које је набављала туристичка агенција, респираторе. Чини се да је и вријеме короне било по ономе – некоме маћеха, некоме мајка. Са здравствене стране, као неко ко није стручњак у тој области, не могу много да говорим, али видљиво да је и ту било грешака – од вођења у карантин здравих са зараженим, до тога да се у неке дијелове Српске вирус проширио са УКЦ Бањалука-.

Она каже да је сигурна да су многи здравствени радници, свим снагама, врло професионално радили, али дошло је до необичних односа у ланцу руковођења, па се у једном моменту није знало ко ту, заправо, шта ради.

Коментари 0
Повезане вијести
Покренута иницијатива за оснивање Народног фронта – др Јелена Тривић у Источној Илиџи Покренута иницијатива за оснивање Народног фронта – др Јелена Тривић у Источној Илиџи
Миличевић: Ако побиједим, позваћу и Јелену Тривић Миличевић: Ако побиједим, позваћу и Јелену Тривић
Додик подржава Вучићев митинг, Тривићевој захвалио „што је разбила ПДП” Додик подржава Вучићев митинг, Тривићевој захвалио „што је разбила ПДП”
Најчитаније
  • "Ђурђевдан" први пут запјеван у возу смрти
    17h 15m
    0
  • У уторак испраћај проте Воја Чаркића
    16h 46m
    2
  • Обиљежена крсна слава и Дан општине Источна Илиџа (ФОТО)
    13h 2m
    0
  • Годишњица одбијања Венс-Овеновог плана
    17h 9m
    0
  • Позив бабице један од најљепших, најхуманијих и најодговорнијих позива
    8h 57m
    2