Варала на матурском испиту у Аустрији, пријети јој затвор

25.05.2022. 11:40
0
ИЗВОР: tanjug.rs

Због варања на матурском испиту једна 18-годишња дјевојка из аустријског места Дојчландсберг могла би да заврши у затвору.

Наиме, она је 9. маја полагала матуру у школи ХЛВ Дојчлансберг из економије, због чега је против ње истрагу покренуло државно тужилаштво.

На испиту код себе није имала само два мобилна телефона, којима је сликала питања и слала контакт особама, већ је имала и слушалице у ушима преко којих је добијала тачне одговоре.

Један наставник примјетио је шта ради и поднио је пријаву дирекцији.

Дјевојка је добила могућност да на јесен поново изађе на матуру, али ће морати да се суочи и са кривично-правним посљедицама.

Наиме, дирекција школе морала је случај да пријави тужилаштву, које одлучује о покретању поступка, јер је свједочанство о положеној матури јавни документ, те је кажњиво лажно стицање, односно варање.

Уколико тужилаштво одлучи да подигне оптужницу дјевојци прети у најбољем случају новчана казна, а у најгорем до годину дана затвора.

Коментари 0
Повезане вијести
Портиру Дома "Рада Врањешевић" 14 година затвора због обљубе штићенице Портиру Дома "Рада Врањешевић" 14 година затвора због обљубе штићенице
У Аустрији се срушио мали авион који је летио из Загреба, има мртвих У Аустрији се срушио мали авион који је летио из Загреба, има мртвих
Седморо ухапшено због производње и трговине марихуаном Седморо ухапшено због производње и трговине марихуаном
Најчитаније
  • У недјељу привремена обустава саобраћаја у Источном Сарајеву
    17h 55m
    0
  • На данашњи дан Турци спалили мошти Светог Саве
    13h 52m
    0
  • Најављени прекиди електричне енергије
    19h 59m
    0
  • Одржана „Ђурђевданска улична трка“ у Источној Илиџи (ФОТО)
    17h 13m
    0
  • Одличним ученицима 50 одсто јефтиније полагање возачког испита
    16h 11m
    0