Васиљевић: Удвостручен број позитивних на вирус корона

11.01.2022. 20:50
7
ИЗВОР: СРНА

На подручју Источног Новог Сарајева и Источне Илиџе епидемиолошка ситуација је погоршана, удвостручен је број позитивних на ковид, као и оних који се јављају на преглед у амбуланту за акутне респираторне инфекције, речено је Срни у Дому здравља Источно Сарајево.

Координатор тима за спровођење вакцинације у Дому здравља Данко Васиљевић прецизирао је да су 5. јануара била 52 активна случаја, а протекла три дана јављали су се и пацијенти који су се тестирали у приватним лабораторијама - више од 100 који су позитивни на вирус корона.

- Висок је проценат позитивних у односу на број тестираних. Међу зараженима има и вакцинисаних и невакцинисаних. То ипак не умањује значај вакцинације, јер чињеница да имате одређен имунитет је сигурно гарант да нећете развити неку тежу клиничку слику - нагласио је Васиљевић.

Он је навео да је до сада првом дозом против вируса корона вакцинисано 7.940 грађана, другом 7.665, а трећу дозу је примило 310 људи.

Васиљевић је додао да је у овој години, имајући у виду да су били празници, само 4. и 5. јануара првом дозом вакцинисано шест, другом девет и трећом дозом 42 становника ове двије општине.

Он је додао да су грађанима на располагању све вакцине, а пункт за вакцинацију ради сваки радни дан од 13.00 до 18.00 часова у просторијама Хитне медицинске помоћи.

Васиљевић је напоменуо да ће вакцине "фајзер", "спутњик ве" и "астра зенека", за које је потребно да се грађани претходно наруче, давати понедјељком и уторком.

- Најбоље је да се грађани лично јаве на пункт за вакцинацију или позивом на број телефона 066/583-457. Замолио бих грађане да буду стрпљиви и упорни приликом заказивања термина вакцинације, јер је само један број активан - истакао је Васиљевић.

Поред вакцинације, грађанима је савјетовао да избјегавају веће скупове и придржавају се епидемиолошких мјера, напоменувши да је најбоље да се приликом првих симптома јаве љекару породичне медицине, који ће их упутити шта даље да раде.

Васиљевић је додао да од 1. јануара раде са пацијентима са акутним респираторним инфекцијама од 18.00 часова у Дому здравља, након што заврше са редовним радом и осталим активностима са пацијентима.

Коментари 7
  • Generic placeholder image
    Rajka Mira i cijela ulica Spasovdanska za orden dr Vadiljevic 13.01.2022. 20:18
    Orden za dr Vasiljevica Spasovdanska ulica
  • Generic placeholder image
    Mira 13.01.2022. 15:35
    Dr Vasiljeviicu orden za zasluge Uvinek ljubazan nasminan Bog mu dao zdravlje
  • Generic placeholder image
    Milica 12.01.2022. 16:07
    Na telefon se niko ne javlja, tako da se mora otići na punkt za vakcinaciju da se zakaže vakcinacija na koju uglavnom nikad i ne pozovu. Ne znam zašto ostavljaju ove brojeve telefona kad za sve treba doći u ustanovu i dodatno se izlagati.
  • Generic placeholder image
    Mile 12.01.2022. 11:53
    E ovo je ludilo skidam kapu med radnicima u domu zdravlja , ali ne valja organizacija , svi smo naruceni od 18 casova i pozitivni i oni koji ne znaju dal su , a ako nisu imali koronu dobice je medu 150 ljudi koji ti duvaju za vrat ,al da otvoris bolovanje ako imas temp moras sa njima zajedno , tako da ovo je luda kuca
  • Generic placeholder image
    Panj 12.01.2022. 08:51
    E moj dobri doktore... Kome ti pričaš... Vidiš li da od tebe pajaca napraviše... Na Jahorinu s kraja svijeta uteklo sve što je moglo uteći od restrikcija koje važe u normalnim zemljama i sad mi krepavamo od eksplozije korone... Isto je i sa nedavnim koncertima... I niko ništa... Uništavanje zdravlja srpskog naroda... Uništavanje srpskog zdravstva koje takvu navalu ne može podnijeti kao što ne bi moglo podnijeti nijedno zdravstvo na svijetu... A ludi Srbi se još raduju... Bitna je Karleuša, Đoković...
  • Generic placeholder image
    Anonimno 12.01.2022. 03:13
    Bas treba da iznenadi situacija
  • Generic placeholder image
    Anonimno 11.01.2022. 21:03
    Bas treba da iznenadi situacija
Повезане вијести
У току средњошколски хуманитарни базар у Источном Сарајеву (ФОТО) У току средњошколски хуманитарни базар у Источном Сарајеву (ФОТО)
Вечерас премијера документарног филма "Прича поносног пука" Вечерас премијера документарног филма "Прича поносног пука"
Сутра обустава саобраћаја на подручју Полицијске управе Источно Сарајево Сутра обустава саобраћаја на подручју Полицијске управе Источно Сарајево
Најчитаније
  • Сутра обустава саобраћаја на подручју Полицијске управе Источно Сарајево
    13h 33m
    0
  • Хуманитарна група „Вукови“ покренулa хуманитарну акцију за породицу Чечар са Пала
    11h 47m
    0
  • У току средњошколски хуманитарни базар у Источном Сарајеву (ФОТО)
    9h 37m
    0
  • Република Српска добила нови Изборни закон
    12h 52m
    0
  • У уторак бесплатни прегледи дојке у Источном Старом Граду
    7h 35m
    0