Vasiljević: Udvostručen broj pozitivnih na virus korona

11.01.2022. 20:50
7
IZVOR: SRNA

Na području Istočnog Novog Sarajeva i Istočne Ilidže epidemiološka situacija je pogoršana, udvostručen je broj pozitivnih na kovid, kao i onih koji se javljaju na pregled u ambulantu za akutne respiratorne infekcije, rečeno je Srni u Domu zdravlja Istočno Sarajevo.

Koordinator tima za sprovođenje vakcinacije u Domu zdravlja Danko Vasiljević precizirao je da su 5. januara bila 52 aktivna slučaja, a protekla tri dana javljali su se i pacijenti koji su se testirali u privatnim laboratorijama - više od 100 koji su pozitivni na virus korona.

- Visok je procenat pozitivnih u odnosu na broj testiranih. Među zaraženima ima i vakcinisanih i nevakcinisanih. To ipak ne umanjuje značaj vakcinacije, jer činjenica da imate određen imunitet je sigurno garant da nećete razviti neku težu kliničku sliku - naglasio je Vasiljević.

On je naveo da je do sada prvom dozom protiv virusa korona vakcinisano 7.940 građana, drugom 7.665, a treću dozu je primilo 310 ljudi.

Vasiljević je dodao da je u ovoj godini, imajući u vidu da su bili praznici, samo 4. i 5. januara prvom dozom vakcinisano šest, drugom devet i trećom dozom 42 stanovnika ove dvije opštine.

On je dodao da su građanima na raspolaganju sve vakcine, a punkt za vakcinaciju radi svaki radni dan od 13.00 do 18.00 časova u prostorijama Hitne medicinske pomoći.

Vasiljević je napomenuo da će vakcine "fajzer", "sputnjik ve" i "astra zeneka", za koje je potrebno da se građani prethodno naruče, davati ponedjeljkom i utorkom.

- Najbolje je da se građani lično jave na punkt za vakcinaciju ili pozivom na broj telefona 066/583-457. Zamolio bih građane da budu strpljivi i uporni prilikom zakazivanja termina vakcinacije, jer je samo jedan broj aktivan - istakao je Vasiljević.

Pored vakcinacije, građanima je savjetovao da izbjegavaju veće skupove i pridržavaju se epidemioloških mjera, napomenuvši da je najbolje da se prilikom prvih simptoma jave ljekaru porodične medicine, koji će ih uputiti šta dalje da rade.

Vasiljević je dodao da od 1. januara rade sa pacijentima sa akutnim respiratornim infekcijama od 18.00 časova u Domu zdravlja, nakon što završe sa redovnim radom i ostalim aktivnostima sa pacijentima.

Komentari 7
  • Generic placeholder image
    Rajka Mira i cijela ulica Spasovdanska za orden dr Vadiljevic 13.01.2022. 20:18
    Orden za dr Vasiljevica Spasovdanska ulica
  • Generic placeholder image
    Mira 13.01.2022. 15:35
    Dr Vasiljeviicu orden za zasluge Uvinek ljubazan nasminan Bog mu dao zdravlje
  • Generic placeholder image
    Milica 12.01.2022. 16:07
    Na telefon se niko ne javlja, tako da se mora otići na punkt za vakcinaciju da se zakaže vakcinacija na koju uglavnom nikad i ne pozovu. Ne znam zašto ostavljaju ove brojeve telefona kad za sve treba doći u ustanovu i dodatno se izlagati.
  • Generic placeholder image
    Mile 12.01.2022. 11:53
    E ovo je ludilo skidam kapu med radnicima u domu zdravlja , ali ne valja organizacija , svi smo naruceni od 18 casova i pozitivni i oni koji ne znaju dal su , a ako nisu imali koronu dobice je medu 150 ljudi koji ti duvaju za vrat ,al da otvoris bolovanje ako imas temp moras sa njima zajedno , tako da ovo je luda kuca
  • Generic placeholder image
    Panj 12.01.2022. 08:51
    E moj dobri doktore... Kome ti pričaš... Vidiš li da od tebe pajaca napraviše... Na Jahorinu s kraja svijeta uteklo sve što je moglo uteći od restrikcija koje važe u normalnim zemljama i sad mi krepavamo od eksplozije korone... Isto je i sa nedavnim koncertima... I niko ništa... Uništavanje zdravlja srpskog naroda... Uništavanje srpskog zdravstva koje takvu navalu ne može podnijeti kao što ne bi moglo podnijeti nijedno zdravstvo na svijetu... A ludi Srbi se još raduju... Bitna je Karleuša, Đoković...
  • Generic placeholder image
    Anonimno 12.01.2022. 03:13
    Bas treba da iznenadi situacija
  • Generic placeholder image
    Anonimno 11.01.2022. 21:03
    Bas treba da iznenadi situacija
Povezane vijesti
Raspored bogosluženja za vaskršnje praznike u Istočnom Sarajevu i Sarajevu Raspored bogosluženja za vaskršnje praznike u Istočnom Sarajevu i Sarajevu
U aprilu rođene 32 bebe U aprilu rođene 32 bebe
Besplatni pregledi kože u Istočnom Sarajevu Besplatni pregledi kože u Istočnom Sarajevu
Najčitanije
  • U paklu Skenderije
    8h 22m
    11
  • Raspored bogosluženja za vaskršnje praznike u Istočnom Sarajevu i Sarajevu
    7h 6m
    0
  • Ženu ugrizao poskok dok je čupala mladi luk
    23h 19m
    0
  • Dječak iz BiH pao pod traktor, helikopterom prebačen u bolnicu
    19h 33m
    0
  • Saobraćaj u prekidu zbog udesa na putu Foča-Gacko, sedam lica povrijeđeno
    1h 51m
    0