“Вашингтон пост”: Ако специјална војна операција потраје, Руси побјеђују

13.01.2023. 17:07
1
ИЗВОР: srna.rs

Ако Украјина изгуби - неће постојати као држава, а ако војна операција потраје - Руси имају све веће шансе за побједу, оцјењује “Вашингтон пост”.

САД су обезбиједиле Кијеву 45 милијарди долара за рат против Русије у 2023. години, али многи аналитичари сматрају да Украјину, иако има подршку Запада, чекају нови проблеми.

Према “Вашингтон посту”, четири проблема могу да одведу Украјину у пораз. Прво - Русија се укопала на одбрамбеним позицијама, а њена војска је у Украјини појачана са најмање 100.000 мобилисаних.

Други проблем је чињеница да су сви успјеси Украјине током 2022. засновани само на грешкама Русије, које се неће поновљати. Трећи проблем је питање - која ће страна прва остати без муниције?

И на крају - чак и ако се линије фронта не промјене значајно у наредној години, даља судбина Кијева постаће још суморнија, јер ће украјинска влада морати да држи стотине хиљада војника дуж линије фронта, док њена економија наставља да се распада.

Такође, временом ће се исцрпљивати и офанзивне могућности Украјине због смањења броја искусних војника. Насупрот томе, сматра “Вашингтон пост”, Русија ће имати шансу да обнови своју економију и борбене способности како би у будућности кренула у офанзиву.

Коментари 1
  • Generic placeholder image
    Neven 14.01.2023. 00:09
    Realna procjena Vašington posta, zasnovana na činjenicama i trenutnom stanju na ratnom poprištu. Daj Bože da se ove procjene ostvare i da Ruska vojska odnese blistavu pobjedu i stane nacističkoj aždaji nogom za vrat. Aždaju koju hrani i poji dični Zapad, dugoročno nema šansi da preživi, ima da joj sve glave odu u propast i nestanak.
Повезане вијести
Срушен споменик Лењину Срушен споменик Лењину
Нови успjех руске науке: Вакцина против туберкулозе средином 2025. године Нови успjех руске науке: Вакцина против туберкулозе средином 2025. године
Дивне вијести - Сергеј Ступар идуће седмице одлази на лијечење у Москву Дивне вијести - Сергеј Ступар идуће седмице одлази на лијечење у Москву
Најчитаније
  • Преминуо кошаркаш Небојша Еркић
    6h 21m
    0
  • Слани мафини
    15h 42m
    0
  • Судбину Великог рата тог дана одлучило 62.000 Срба
    17h 37m
    0
  • Глас могућ за само три кандидата, теже до мандата са ниже позиције на листи
    15h 31m
    0
  • Божовић најавио и контракривичну пријаву против Вујичића
    10h 0m
    3