“Vašington post”: Ako specijalna vojna operacija potraje, Rusi pobjeđuju

13.01.2023. 17:07
1
IZVOR: srna.rs

Ako Ukrajina izgubi - neće postojati kao država, a ako vojna operacija potraje - Rusi imaju sve veće šanse za pobjedu, ocjenjuje “Vašington post”.

SAD su obezbijedile Kijevu 45 milijardi dolara za rat protiv Rusije u 2023. godini, ali mnogi analitičari smatraju da Ukrajinu, iako ima podršku Zapada, čekaju novi problemi.

Prema “Vašington postu”, četiri problema mogu da odvedu Ukrajinu u poraz. Prvo - Rusija se ukopala na odbrambenim pozicijama, a njena vojska je u Ukrajini pojačana sa najmanje 100.000 mobilisanih.

Drugi problem je činjenica da su svi uspjesi Ukrajine tokom 2022. zasnovani samo na greškama Rusije, koje se neće ponovljati. Treći problem je pitanje - koja će strana prva ostati bez municije?

I na kraju - čak i ako se linije fronta ne promjene značajno u narednoj godini, dalja sudbina Kijeva postaće još sumornija, jer će ukrajinska vlada morati da drži stotine hiljada vojnika duž linije fronta, dok njena ekonomija nastavlja da se raspada.

Takođe, vremenom će se iscrpljivati i ofanzivne mogućnosti Ukrajine zbog smanjenja broja iskusnih vojnika. Nasuprot tome, smatra “Vašington post”, Rusija će imati šansu da obnovi svoju ekonomiju i borbene sposobnosti kako bi u budućnosti krenula u ofanzivu.

Komentari 1
  • Generic placeholder image
    Neven 14.01.2023. 00:09
    Realna procjena Vašington posta, zasnovana na činjenicama i trenutnom stanju na ratnom poprištu. Daj Bože da se ove procjene ostvare i da Ruska vojska odnese blistavu pobjedu i stane nacističkoj aždaji nogom za vrat. Aždaju koju hrani i poji dični Zapad, dugoročno nema šansi da preživi, ima da joj sve glave odu u propast i nestanak.
Povezane vijesti
Srušen spomenik Lenjinu Srušen spomenik Lenjinu
Novi uspjeh ruske nauke: Vakcina protiv tuberkuloze sredinom 2025. godine Novi uspjeh ruske nauke: Vakcina protiv tuberkuloze sredinom 2025. godine
Divne vijesti - Sergej Stupar iduće sedmice odlazi na liječenje u Moskvu Divne vijesti - Sergej Stupar iduće sedmice odlazi na liječenje u Moskvu
Najčitanije
  • Preminuo košarkaš Nebojša Erkić
    9h 1m
    0
  • Slani mafini
    18h 22m
    0
  • Sudbinu Velikog rata tog dana odlučilo 62.000 Srba
    20h 17m
    0
  • Glas moguć za samo tri kandidata, teže do mandata sa niže pozicije na listi
    18h 11m
    0
  • Božović najavio i kontrakrivičnu prijavu protiv Vujičića
    12h 40m
    3