Васкршња јаја Дому за стара лица „Натура“

17.04.2020. 15:46
0
ИЗВОР: СРНА

Чланице Кола српских сестара "Света великомученица Текла" са Пала подијелиће сутра штићеницима Дома за стара лица "Натура" око 800 васкршњих јаја и 100 заштитних маски.

Предсједник Кола српских сестара Љиљана Нешковић рекла је новинарима да чланице сваке године боје и шарају јаја на традиционалан начин у луковини и црвеној боји, те да настоје да дио обичаја, колико могу, пренесу на млађе генерације.

- Ове године, с обзиром на ситуацију у вези са вирусом корона, свака жена фарба јаја код своје куће поштујући прописана правила. Ова ситуација нас, ипак, није омела да уљепшамо предстојећи празник. Јаја ћемо подијелити и нашим чланицама које се налазе на постељи - навела је Нешковићева.

Она је захвалила привредницима са подручја Пала за подршку и додала да се нису никоме обраћале за помоћ јер знају каква је тренутно ситуација и шта је најпрече.

Коло српских сестара "Света великомученица Текла" постоји 28 година и настоји да очува православну вјеру и традицију, а за свој хуманитарни рад добило је бројна признања, одликовања и захвалнице, међу којима и Крст милосрђа и Грамату Српске православне цркве.

Коментари 0
Повезане вијести
У Њемачкој се предлаже поновно ношење маски У Њемачкој се предлаже поновно ношење маски
Због маске убио радника пумпе па добио доживотну робију Због маске убио радника пумпе па добио доживотну робију
СЗО: Вратити ношење маски због растућег таласа ковида у Европи СЗО: Вратити ношење маски због растућег таласа ковида у Европи
Најчитаније
  • Билборд у Палама: „Не псуј Бога“ (ФОТО)
    22h 45m
    7
  • Годишњица нуклеарне катастрофе у Чернобиљу
    8h 44m
    0
  • Деветоро жртава бомбардовања у Сурдулици у кући Милићевих
    7h 11m
    0
  • Радник пао са стуба и погинуо
    1h 38m
    0
  • Прије 26 годинa срушен Жежељев мост преко Дунава
    9h 3m
    0