Vaskršnja jaja Domu za stara lica „Natura“

17.04.2020. 15:46
0
IZVOR: SRNA

Članice Kola srpskih sestara "Sveta velikomučenica Tekla" sa Pala podijeliće sutra štićenicima Doma za stara lica "Natura" oko 800 vaskršnjih jaja i 100 zaštitnih maski.

Predsjednik Kola srpskih sestara Ljiljana Nešković rekla je novinarima da članice svake godine boje i šaraju jaja na tradicionalan način u lukovini i crvenoj boji, te da nastoje da dio običaja, koliko mogu, prenesu na mlađe generacije.

- Ove godine, s obzirom na situaciju u vezi sa virusom korona, svaka žena farba jaja kod svoje kuće poštujući propisana pravila. Ova situacija nas, ipak, nije omela da uljepšamo predstojeći praznik. Jaja ćemo podijeliti i našim članicama koje se nalaze na postelji - navela je Neškovićeva.

Ona je zahvalila privrednicima sa područja Pala za podršku i dodala da se nisu nikome obraćale za pomoć jer znaju kakva je trenutno situacija i šta je najpreče.

Kolo srpskih sestara "Sveta velikomučenica Tekla" postoji 28 godina i nastoji da očuva pravoslavnu vjeru i tradiciju, a za svoj humanitarni rad dobilo je brojna priznanja, odlikovanja i zahvalnice, među kojima i Krst milosrđa i Gramatu Srpske pravoslavne crkve.

Komentari 0
Povezane vijesti
U Njemačkoj se predlaže ponovno nošenje maski U Njemačkoj se predlaže ponovno nošenje maski
Zbog maske ubio radnika pumpe pa dobio doživotnu robiju Zbog maske ubio radnika pumpe pa dobio doživotnu robiju
SZO: Vratiti nošenje maski zbog rastućeg talasa kovida u Evropi SZO: Vratiti nošenje maski zbog rastućeg talasa kovida u Evropi
Najčitanije
  • Više od dvije decenije od sramne arbitraže za Dobrinju
    1h 23m
    0
  • Doktor Šupić obavio 42 pregleda u preventivnoj akciji u Istočnom Starom Gradu
    14h 0m
    1
  • „Dom invest“ gradi dom za vas
    23h 34m
    1
  • Paljani na pokloničkom putovanju u manastir Hilandar
    17h 48m
    0
  • Džudisti iz Srpske digli glas protiv aktuelnog rukovodstva
    22h 52m
    1