Ватерполисти Србије савладали Јапан

28.07.2024. 14:37
0
ИЗВОР: srna.rs

Ватерполисти Србије уписали су побједу против Јапана резултатом 16:15 у првом колу олимпијског турнира у оквиру групе Б.

Двоструки узастопни олимпијски шампиони једва су стигли до побједе против аутсајдера, који је у посљедњем нападу имао прилику за изједначење и пенал серију, у којој би се одлучивало о побједнику.

Србију је до првих бодова предводио Душан Мандић са седам голова, по два су дали Никола Дедовић, Виктор Рашовић и Никола Јакшић, а по један Страхиња Рашовић, Немања Вицо и Радомир Драшовић.

Код Јапанаца најефикаснији је био Јусуке Инаба са шест голова, а пратио га је Кеиго Окава са три поготка.

Јапан је током цијелог меча, осим самог почетка када је Србија повела са 2:0, задавао велике проблеме актуелним олимпијским првацима, који су на полувријеме отишли са минусом /7:8/ због лоше игре у одбрани, нарочито са играчем мање.

Србија је у трећој четвртини преокренула и стигла до три гола предности /12:9/, али су Јапанци до краја тог дијела утакмице стигли до гола заостатка /11:12/.

Изабраници селектора Уроша Стевановића стрепили су за бодове до самог краја, а у игри их је држао Мандић, који је дао сва четири гола за Србију у посљедњој дионици и донио јој минималну побједу и олакшање уочи наставка турнира, у којем их у другом колу групне фазе чека Аустралија.

Други дан Олимпијских игара у Паризу за Србију је почео лоше, јер је стријелац Дамир Микец такмичење у дисциплини ваздушни пиштољ на 10 метара завршио као седми, иако је у квалификацијама имао најбољи резултат.

Џудиста Страхиња Бунчић остварио је двије победе у категорији до 66 килограма и изборио је четвртфинале, гдје га је зауставио Денис Вијеру из Молдавије, па ће шансу за медаљу тражити у 16.00 у репасажу.

Веслачи Николај Пименов и Мартин Мачковић у мушком дубл скулу заузели су прво мјесто у репасажу и пласирали се у полуфинале.

Пливачу Велимиру Стјепановићу прво мјесто у квалификационој групи на 200 метара слободним стилом није било довољно за полуфинале, јер је заузео 18. мјесто у укупном пласману.

Коментари 0
Повезане вијести
Гробље кућних љубимаца у Београду функционише по строгим правилима - шта треба знати Гробље кућних љубимаца у Београду функционише по строгим правилима - шта треба знати
Мајдов суспендован на пет мјесеци јер се прекрстио Мајдов суспендован на пет мјесеци јер се прекрстио
Свештеник Гојко из Прњавора из Аустрије са четворо дјеце преселио се на југ Србије Свештеник Гојко из Прњавора из Аустрије са четворо дјеце преселио се на југ Србије
Најчитаније
  • Ратна стаза Зековића с Романије
    11h 24m
    1
  • Шкипине са Пала стечено знање у Црвеном крсту одвело путем љекара
    10h 6m
    0
  • Због алкохола два пута хапшен возач из Источног Новог Сарајева
    8h 34m
    0
  • Кулина: Све више дјеце има говорно-језичке сметње
    7h 4m
    0
  • Лице из Пала ухапшено због сумње да је починило преваре и утају
    9h 55m
    1