Vaterpolisti Srbije savladali Japan

28.07.2024. 14:37
0
IZVOR: srna.rs

Vaterpolisti Srbije upisali su pobjedu protiv Japana rezultatom 16:15 u prvom kolu olimpijskog turnira u okviru grupe B.

Dvostruki uzastopni olimpijski šampioni jedva su stigli do pobjede protiv autsajdera, koji je u posljednjem napadu imao priliku za izjednačenje i penal seriju, u kojoj bi se odlučivalo o pobjedniku.

Srbiju je do prvih bodova predvodio Dušan Mandić sa sedam golova, po dva su dali Nikola Dedović, Viktor Rašović i Nikola Jakšić, a po jedan Strahinja Rašović, Nemanja Vico i Radomir Drašović.

Kod Japanaca najefikasniji je bio Jusuke Inaba sa šest golova, a pratio ga je Keigo Okava sa tri pogotka.

Japan je tokom cijelog meča, osim samog početka kada je Srbija povela sa 2:0, zadavao velike probleme aktuelnim olimpijskim prvacima, koji su na poluvrijeme otišli sa minusom /7:8/ zbog loše igre u odbrani, naročito sa igračem manje.

Srbija je u trećoj četvrtini preokrenula i stigla do tri gola prednosti /12:9/, ali su Japanci do kraja tog dijela utakmice stigli do gola zaostatka /11:12/.

Izabranici selektora Uroša Stevanovića strepili su za bodove do samog kraja, a u igri ih je držao Mandić, koji je dao sva četiri gola za Srbiju u posljednjoj dionici i donio joj minimalnu pobjedu i olakšanje uoči nastavka turnira, u kojem ih u drugom kolu grupne faze čeka Australija.

Drugi dan Olimpijskih igara u Parizu za Srbiju je počeo loše, jer je strijelac Damir Mikec takmičenje u disciplini vazdušni pištolj na 10 metara završio kao sedmi, iako je u kvalifikacijama imao najbolji rezultat.

Džudista Strahinja Bunčić ostvario je dvije pobede u kategoriji do 66 kilograma i izborio je četvrtfinale, gdje ga je zaustavio Denis Vijeru iz Moldavije, pa će šansu za medalju tražiti u 16.00 u repasažu.

Veslači Nikolaj Pimenov i Martin Mačković u muškom dubl skulu zauzeli su prvo mjesto u repasažu i plasirali se u polufinale.

Plivaču Velimiru Stjepanoviću prvo mjesto u kvalifikacionoj grupi na 200 metara slobodnim stilom nije bilo dovoljno za polufinale, jer je zauzeo 18. mjesto u ukupnom plasmanu.

Komentari 0
Povezane vijesti
Dječak pao kroz prozor osnovne škole Dječak pao kroz prozor osnovne škole
Groblje kućnih ljubimaca u Beogradu funkcioniše po strogim pravilima - šta treba znati Groblje kućnih ljubimaca u Beogradu funkcioniše po strogim pravilima - šta treba znati
Majdov suspendovan na pet mjeseci jer se prekrstio Majdov suspendovan na pet mjeseci jer se prekrstio
Najčitanije
  • Natočio gorivo na pumpi i pobjegao
    15h 39m
    1
  • ViK Istočno Sarajevo: Vanredno obavještenje
    17h 30m
    0
  • Život ga nije mazio: Bratić postao inženjer elektrotehnike sa 23 godine
    17h 17m
    0
  • Marina Blagojević: Cilj PDP-a Pale je pomoći mladima pri kupovini ili izgradnji prve stambene jedinice
    8h 43m
    0
  • Istočna Ilidža od 2018. u budžet Srpske uplatila više od 171.000.000 KM od direktnih poreza
    11h 25m
    0