Ватерполисти Србије у финалу Олимпијских игара

09.08.2024. 15:53
1
ИЗВОР: glassrpske.com

Ватерполисти Србије трећи пут заредом изборили су финале Олимпијских игара након што су у полуфиналном окршају побиједили САД резултатом 10:6 (2:2, 4:2, 2:2, 2:0).

"Делфини" су тако осигурали макар сребро на Играма што је трећа медаља за Србију у Паризу након злата Дамира Микеца и Зоране Аруновић и Новака Ђоковића.

Сјајну партију одиграли су изабраници селектора Уроша Стевановића који су губили само на почетку сусрета са 0:1 и 1:2, да би након тог све преузели у своје руке и стекли прилику да стигну до златног хет-трика на Играма.

Наиме, Србија је освојила златна одличја на ОИ у Рио де Жанеиру 2016. и Токију 2021. године да би након тога дошло до велике смјене генерација.

Ова нова од тада је тражила свој пут и ово јој је прва медаља коју ће освојити, а злато би било помало нестварно јер Срби нису бриљирали на овом турниру.

Ипак, показало се да знају играти завршницие и да су најбољи када то највише треба. Гол Николе Јакшића за побједу против Грчке као да их је додатно покренуо и дао нову снагу коју су демонтстрирали у базену против чете коју са клупе предводи некадашњи селектор Србије Дејан Удовичић.

Када је Србија повела са 9:6 почетком посљедње четвртине голом Немање Убовића било је јасно ко ће у финале које је на распореду у недјељу против побједника меча Мађарска - Хрватска који је на распореду вечерас од 19.35 часова. Најбољи код побједника били су Никола Јакшић и Никола Дедовић са по три гола, по један су дали Сава Ранђеловић, Петар Јакшић, Немања Убовић и Немања Вицо, а занимљиво је да се најбољи српски играч Душан Мандић није уписао међу стријелце. Голман Радослав Филиповић имао је девет одбрана.

Коментари 1
  • Generic placeholder image
    Citalac 09.08.2024. 17:45
    Bravo momci, svaka vam cast! Napred Srbija!!
Повезане вијести
Гробље кућних љубимаца у Београду функционише по строгим правилима - шта треба знати Гробље кућних љубимаца у Београду функционише по строгим правилима - шта треба знати
Мајдов суспендован на пет мјесеци јер се прекрстио Мајдов суспендован на пет мјесеци јер се прекрстио
Свештеник Гојко из Прњавора из Аустрије са четворо дјеце преселио се на југ Србије Свештеник Гојко из Прњавора из Аустрије са четворо дјеце преселио се на југ Србије
Најчитаније
  • Ратна стаза Зековића с Романије
    11h 5m
    1
  • Шкипине са Пала стечено знање у Црвеном крсту одвело путем љекара
    9h 47m
    0
  • Због алкохола два пута хапшен возач из Источног Новог Сарајева
    8h 15m
    0
  • Лице из Пала ухапшено због сумње да је починило преваре и утају
    9h 36m
    1
  • Кулина: Све више дјеце има говорно-језичке сметње
    6h 45m
    0