Ватрогасац из Рогатице нашао новчаник, није се двоумио шта да уради

23.07.2024. 09:08
0
ИЗВОР: nezavisne.com

Ново Шалић, ватрогасац из Рогатице, који скоро двије деценије ради овај посао, доказ је да се хуманост није изгубила, јер је прије неколико дана, враћајући се са задатка, на улици пронашао новчаник са свим документима те разбацаним парама покрај њега, након чега се дао у потрагу и у року од само неколико сати пронашао суграђанина и вратио му све што је нашао.

Како прича за "Независне новине", ни на тренутак се није двоумио да ли ће вратити новац или неће, јер је помислио како би било њему да је изгубио све то, а с обзиром на то да има породицу, сина…

- Био сам на радном мјесту, односно враћао сам се са задатка гдје сам обезбјеђивао једну емисију. Након што сам кренуо у фирму својим аутом, пролазио сам дијелом улице гдје има лежећи полицајац. Када сам успорио у том дијелу, видио сам разасуте паре. Ту је био новчаник, па сам стао, погледао и прикупио сав новац и убацио те погледао у новчанику да видим чији је. Нашао сам личну карту, банковне картице и друге документе - прича Шалић.

Након што је све прегледао, схватио је да зна човјека из виђења, јер је Рогатица ипак мања општина.

Затим је, како каже, одмах отишао у фирму и позвао колегу да дође, како би све провјерили и дошли до броја власника новца и докумената. Убрзо су дошли и до човјека који је све то изгубио.

- Ту смо прегледали колико новца има, па смо почели тражити број човјека, како бисмо му јавили да је све пронађено те да дође. Била је то већа сума новца, тако да му сигурно није било нимало свеједно. Након што смо добили број човјека, назвао сам га и рекао да дође у Ватрогасну станицу. Он је у међувремену био у полицији, обавијестио је и њих, но, нису му могли помоћи. Кад је дошао, питао сам га да ли је вјеровао да ће му се вратити новац. Он је био мало збуњен те ми је одговорио: 'Ма нисам, већ сам био одустао - казао је Шалић и додао да се суграђанин баш изненадио те му се неколико пута захваљивао.

Додаје да га је он замолио да га бар фотографише и објави то, како би и други видјели да још постоје људи који би вратили новац.

Иако је, како каже, већина позитивних коментара због његовог доброчинства, чуо је и коментаре попут: "Ма што је враћао!"

Но, према његовим ријечима, у том моменту ни на тренутак му није пало на памет да бих могао да узме новац.   

- И да нисам познавао човјека, ја бих то свакако урадио. Свега сам се нагледао кроз посао, али нисам био у сличној ситуацији, односно нисам се нашао у ситуацији да нађем већу суму новца  и  документе - рекао је он те додао да се хуманост није изгубила, а нада се и да неће.

И његове колеге су на друштвеним мрежама подијелиле фотографију, коментаришући да  је ово само још један примјер да у својим редовима имају храбре  и часне ватрогасце, који су свакако понос заједнице.

Пише: Николина Алексић 

Коментари 0
Повезане вијести
"Руј" се прославља 119 година "Руј" се прославља 119 година
Психијатрије у проблему: Пацијенти не могу кући јер их породице не желе! Психијатрије у проблему: Пацијенти не могу кући јер их породице не желе!
Почела исплата пензија у Српској Почела исплата пензија у Српској
Најчитаније
  • Погледајте маршруту уличне трке у Источном Новом Сарајеву (ФОТО)
    13h 2m
    0
  • План редукције воде за недјељу, 8. септембар
    5h 25m
    6
  • Преминуо Славо Кукић
    9h 58m
    1
  • У Источном Новом Сарајеву данас привремена обустава саобраћаја
    12h 55m
    0
  • На Сокоцу и у Источном Старом Граду сутра обиљежавање дана Треће сарајевске пјешадијске бригаде
    12h 46m
    0