Ватрогасци интервенисали 16 пута у току 24 часа

02.04.2024. 08:41
0
ИЗВОР: katera.news

У породилишту болнице у Источном Сарајеву у току протекла 24 часа није било рођених беба.

Љекарску интервенцију затражило је 78 пацијената.

Град уредно снабдијевен водом.

Електродистрибуција,

Фоча,

Због радова на 10 кВ водовима Завајт и Челебићи доћи ће до привремених прекида у испоруци електричне енергије у периоду од 8.00 до 16.00 часова потрошачима у насељима: Челебићи Завајт, Мештревац, Саш, Златни Бор, Горња Драгочава и Драгочавски поток.

У породилишту болнице у Фочи у току протекла 24 часа није било рођених беба.

Љекарску интервенцију затражило је 18 пацијената.

У Дому здравља „Др Љубомир Ћеранић“ у Сокоцу љекарску интервенцију затражило је 14 пацијената.

Територијалне ватрогасне јединице у протекла 24 часа имале су неколико интервенција.

Соколац,

Од 8.20 до 9.20 часова интервенција на гашењу пословног објекта „Телетина“. Пожар је угашен уз причињену мању материјалну штету. Интервенисала три ватрогасца са једним возилом.

Од 7.30 до 11.00 часова шумски пожар на подручју Романије. Пожар је угашен, а интервенисала су три ватрогасца са једним возилом и радницима шумског газдинства.

Од 13.40 до 19.00 часова интервенција на гашењу шумски пожар у селу Јабука. Пожар је угашен, а интервенисала су три ватрогасца са једним возилом и радницима шумског газдинства.

Интервенција на гашењу шумског пожара од 14.30 до 15.00 часова у селу Малуш. Пожар је поного активиран и угашен од 15.10 до 16.00 часова. Пожар је угашен, а интервенисала су три ватрогасца са једним возилом и радницима шумског газдинства.

Од 16.40 до 18.00 часова интервенција на гашењу  шуме у мјесту Леава. Пожар је угашен, а интервенисала су три ватрогасца са једним возилом.

Од 18.15 до 19.00 часова горила шума у селу Расоваћа. Пожар је угашен, а интервенисала су три ватрогасца са једним возилом.

Пожар на подручју Кошутице је локализован, а интервенција је трајала од 16.30 до 22.00 часа. Пожар је гасило шест ватрогасаца са три возила и радницима шумског газдинства. По извјештају ватрогасаца од јутрос , пожар ће на овом локалитету обићи радници овог газдинства.

Од 16.20 до 17.20 часова интервенција на гашењу шуме у селу Боровац. Пожар је угашен, а интервенисала су три ватрогасца са једним возилом.

Од 19.10 до 1.30 часова горјела трава, ниско растиње и шума у селу Бијеле Воде. Пожар је угашен, а интервенисала су три ватрогасца са једним возилом.

Од 21.17 до 23.00 часа горјела трава и ниско растиње у селу Баре. Пожар је угашен, а интервенисала су три ватрогасца са једним возилом.

Источна Илиџа,

Техничка интервенција у времену од 16.30  до  15.30 часова у Улици Василија Грчића на уклањању стабла са коловоза.

Пале,

Техничка интервенција у времену од 12.00 до 13.00 часова на спирању цесте послије саобраћајне незгоде у мјесту Сумбуловац.

Интервенција од 13.05 до 14.30 часова у мјесту Цареве воде на гашењу траве, ниског растиња и шуме. Пожар је угашен, а интервенисала су два ватрогасца са једним ватрогасним возилом.

Рогатица,

Од 15.30 до 18.30 часова горјела трава, ниско растиње и шума у селу Пискавице. Пожар је угашен, а интервенисала су три ватрогасца са једним возилом и радници Шумског каздинства Сјемећ.

Од  20.30 до 21.30 часова горјела трава и ниско растиње у селу Гучево. Пожар је угашен, а интервенисала су три ватрогасца са једним возилом.

Саобраћај се на већини путева у Републици Српској и ФБиХ одвија по мокрим или влажним коловозима, уз повећану опасност од одрона на дионицама у усјецима.

Из Ауто-мото савеза Републике Српске истичу да је на путевима на којима су у току радови обавезно поштовање привремене сигнализације и возачима савјетују опрезну вожњу, прилагођену стању и условима на путу.

На дионици магистралног пута Добро Поље - Миљевина саобраћај се одвија успорено једном траком наизмјеничним пропуштањем возила.

Због оштећења моста, на магистралном путу Саставци - Устипрача саобраћај се одвија једном траком и регулисан је привремено постављеном сигнализацијом.

На мосту је забрањен саобраћај за возила чија дозвољена маса прелази 12 тона.

Због реконструкције магистралног пута на дионици Брод на Дрини /Фоча/ - Хум /Шћепан Поље/ измијењен је режим саобраћаја до краја године.

До повремене обуставе саобраћаја, због бушачко-минерских радова, долазиће на дионици магистралног пута Трново - Миљевина у кањону ријеке Бистрице између 7.00 и 16.00 часова.

На мосту Краља Александра у општини Рудо, на путном правцу Бродар - граница Републике Српске/Србије /Рудо/ забрањен је саобраћај за моторна возила укупне масе веће од 10 тона, док је за путничка возила ограничена брзина кретања на 20 километара на час.

На граничним прелазима Градишка, Изачић и Велика Кладуша појачана је фреквенција возила на излазу из БиХ.

На осталим граничним прелазуима задржавања нису дужа од 30 минута.

У Републици Српској и ФБиХ данас ће бити промјенљиво облачно вријеме уз сунчане периоде и краткотрајну кишу и пљускове, али и свежије у односу на претходне дане.

На југу и истоку јутрос је претежно сунчано, а на западу и сјеверу облачно уз повремену кишу, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

Максимална температура ваздуха биће од 14 до 20, у вишим предјелима од осам степени Целзијусових.

Дуваће слаб до умјерен вјетар западни и сјеверозападни.

Температура ваздуха измјерена у 7.00 часова: Чемерно два, Хан Пијесак три, Соколац шест, Зеница седам, Билећа, Рибник, Фоча и Сарајево осам, Бањалука, Добој и Приједордевет, Бијељина, Требиње, Мркоњић Град, Нови Град и Тузла 10, Рудо 11, Брчко, Бихаћ и Неум 12 степени Целзијусових.

Коментари 0
Повезане вијести
Сутра претежно облачно уз локалне пљускове Сутра претежно облачно уз локалне пљускове
Наш град богатији за два дјечака Наш град богатији за два дјечака
Сутра претежно сунчано и топлије Сутра претежно сунчано и топлије
Најчитаније
  • "Ђурђевдан" први пут запјеван у возу смрти
    18h 16m
    0
  • У уторак испраћај проте Воја Чаркића
    17h 47m
    2
  • Обиљежена крсна слава и Дан општине Источна Илиџа (ФОТО)
    14h 3m
    0
  • Годишњица одбијања Венс-Овеновог плана
    18h 10m
    0
  • Позив бабице један од најљепших, најхуманијих и најодговорнијих позива
    9h 58m
    2