Vatrogasci intervenisali 16 puta u toku 24 časa

02.04.2024. 08:41
0
IZVOR: katera.news

U porodilištu bolnice u Istočnom Sarajevu u toku protekla 24 časa nije bilo rođenih beba.

Ljekarsku intervenciju zatražilo je 78 pacijenata.

Grad uredno snabdijeven vodom.

Elektrodistribucija,

Foča,

Zbog radova na 10 kV vodovima Zavajt i Čelebići doći će do privremenih prekida u isporuci električne energije u periodu od 8.00 do 16.00 časova potrošačima u naseljima: Čelebići Zavajt, Meštrevac, Saš, Zlatni Bor, Gornja Dragočava i Dragočavski potok.

U porodilištu bolnice u Foči u toku protekla 24 časa nije bilo rođenih beba.

Ljekarsku intervenciju zatražilo je 18 pacijenata.

U Domu zdravlja „Dr Ljubomir Ćeranić“ u Sokocu ljekarsku intervenciju zatražilo je 14 pacijenata.

Teritorijalne vatrogasne jedinice u protekla 24 časa imale su nekoliko intervencija.

Sokolac,

Od 8.20 do 9.20 časova intervencija na gašenju poslovnog objekta „Teletina“. Požar je ugašen uz pričinjenu manju materijalnu štetu. Intervenisala tri vatrogasca sa jednim vozilom.

Od 7.30 do 11.00 časova šumski požar na području Romanije. Požar je ugašen, a intervenisala su tri vatrogasca sa jednim vozilom i radnicima šumskog gazdinstva.

Od 13.40 do 19.00 časova intervencija na gašenju šumski požar u selu Jabuka. Požar je ugašen, a intervenisala su tri vatrogasca sa jednim vozilom i radnicima šumskog gazdinstva.

Intervencija na gašenju šumskog požara od 14.30 do 15.00 časova u selu Maluš. Požar je ponogo aktiviran i ugašen od 15.10 do 16.00 časova. Požar je ugašen, a intervenisala su tri vatrogasca sa jednim vozilom i radnicima šumskog gazdinstva.

Od 16.40 do 18.00 časova intervencija na gašenju  šume u mjestu Leava. Požar je ugašen, a intervenisala su tri vatrogasca sa jednim vozilom.

Od 18.15 do 19.00 časova gorila šuma u selu Rasovaća. Požar je ugašen, a intervenisala su tri vatrogasca sa jednim vozilom.

Požar na području Košutice je lokalizovan, a intervencija je trajala od 16.30 do 22.00 časa. Požar je gasilo šest vatrogasaca sa tri vozila i radnicima šumskog gazdinstva. Po izvještaju vatrogasaca od jutros , požar će na ovom lokalitetu obići radnici ovog gazdinstva.

Od 16.20 do 17.20 časova intervencija na gašenju šume u selu Borovac. Požar je ugašen, a intervenisala su tri vatrogasca sa jednim vozilom.

Od 19.10 do 1.30 časova gorjela trava, nisko rastinje i šuma u selu Bijele Vode. Požar je ugašen, a intervenisala su tri vatrogasca sa jednim vozilom.

Od 21.17 do 23.00 časa gorjela trava i nisko rastinje u selu Bare. Požar je ugašen, a intervenisala su tri vatrogasca sa jednim vozilom.

Istočna Ilidža,

Tehnička intervencija u vremenu od 16.30  do  15.30 časova u Ulici Vasilija Grčića na uklanjanju stabla sa kolovoza.

Pale,

Tehnička intervencija u vremenu od 12.00 do 13.00 časova na spiranju ceste poslije saobraćajne nezgode u mjestu Sumbulovac.

Intervencija od 13.05 do 14.30 časova u mjestu Careve vode na gašenju trave, niskog rastinja i šume. Požar je ugašen, a intervenisala su dva vatrogasca sa jednim vatrogasnim vozilom.

Rogatica,

Od 15.30 do 18.30 časova gorjela trava, nisko rastinje i šuma u selu Piskavice. Požar je ugašen, a intervenisala su tri vatrogasca sa jednim vozilom i radnici Šumskog kazdinstva Sjemeć.

Od  20.30 do 21.30 časova gorjela trava i nisko rastinje u selu Gučevo. Požar je ugašen, a intervenisala su tri vatrogasca sa jednim vozilom.

Saobraćaj se na većini puteva u Republici Srpskoj i FBiH odvija po mokrim ili vlažnim kolovozima, uz povećanu opasnost od odrona na dionicama u usjecima.

Iz Auto-moto saveza Republike Srpske ističu da je na putevima na kojima su u toku radovi obavezno poštovanje privremene signalizacije i vozačima savjetuju opreznu vožnju, prilagođenu stanju i uslovima na putu.

Na dionici magistralnog puta Dobro Polje - Miljevina saobraćaj se odvija usporeno jednom trakom naizmjeničnim propuštanjem vozila.

Zbog oštećenja mosta, na magistralnom putu Sastavci - Ustiprača saobraćaj se odvija jednom trakom i regulisan je privremeno postavljenom signalizacijom.

Na mostu je zabranjen saobraćaj za vozila čija dozvoljena masa prelazi 12 tona.

Zbog rekonstrukcije magistralnog puta na dionici Brod na Drini /Foča/ - Hum /Šćepan Polje/ izmijenjen je režim saobraćaja do kraja godine.

Do povremene obustave saobraćaja, zbog bušačko-minerskih radova, dolaziće na dionici magistralnog puta Trnovo - Miljevina u kanjonu rijeke Bistrice između 7.00 i 16.00 časova.

Na mostu Kralja Aleksandra u opštini Rudo, na putnom pravcu Brodar - granica Republike Srpske/Srbije /Rudo/ zabranjen je saobraćaj za motorna vozila ukupne mase veće od 10 tona, dok je za putnička vozila ograničena brzina kretanja na 20 kilometara na čas.

Na graničnim prelazima Gradiška, Izačić i Velika Kladuša pojačana je frekvencija vozila na izlazu iz BiH.

Na ostalim graničnim prelazuima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

U Republici Srpskoj i FBiH danas će biti promjenljivo oblačno vrijeme uz sunčane periode i kratkotrajnu kišu i pljuskove, ali i svežije u odnosu na prethodne dane.

Na jugu i istoku jutros je pretežno sunčano, a na zapadu i sjeveru oblačno uz povremenu kišu, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Maksimalna temperatura vazduha biće od 14 do 20, u višim predjelima od osam stepeni Celzijusovih.

Duvaće slab do umjeren vjetar zapadni i sjeverozapadni.

Temperatura vazduha izmjerena u 7.00 časova: Čemerno dva, Han Pijesak tri, Sokolac šest, Zenica sedam, Bileća, Ribnik, Foča i Sarajevo osam, Banjaluka, Doboj i Prijedordevet, Bijeljina, Trebinje, Mrkonjić Grad, Novi Grad i Tuzla 10, Rudo 11, Brčko, Bihać i Neum 12 stepeni Celzijusovih.

Komentari 0
Povezane vijesti
Sutra pretežno sunčano i toplije Sutra pretežno sunčano i toplije
Naš grad bogatiji za tri dječaka Naš grad bogatiji za tri dječaka
Danas promjenljivo, poslije podne ponegdje kiša Danas promjenljivo, poslije podne ponegdje kiša
Najčitanije
  • Preminuo Vojislav Čarkić - naš dobri prota Vojo
    15h 30m
    10
  • Sjećanje na Milomira Janjića Zeku
    23h 56m
    0
  • Godišnjica smrti predsjednika SFRJ Josipa Broza Tita
    22h 11m
    13
  • Srećno i Bogom blagoslovljeno Hristovo vaskrsenje – Hristos vaskrse!
    2h 34m
    1
  • Djevojčica pala sa 13. sprata i preživjela
    14h 18m
    0