Ватрогасци из Србије гасе пожар на грчком острву Евиа

10.08.2021. 21:11
0
ИЗВОР: глас српске

Припадници Сектора за ванредне ситуације Министарства унутрашњих послова Србије, њих 37, са 14 возила, у сарадњи са Цивилном заштитом Грчке, током данашњег дана били су ангажовани на пресијецању шумског пожара у дужини од пет километара у селу Авгари на острву Евиа.

-Ватрогасци су се током ноћи борили са ватреном стихијом како не би дошло до ескалације пожара, а акција је настављена и током дана - наводи се у саопштењу из МУП-а Србије и додаје да српски ватрогасци-спасиоци заједно с колегама из Грчке улажу надљудске напоре како би спријечили ширење пожара.

Како се наводи из МУП-а Србије ватрогасци-спасиоци и припадници Хеликоптерске јединице, након ангажовања у гашењу пожара у Србији и Сјеверној Македонији, по наређењу предсједника Републике Србије Александра Вучића дошли су на оствро Евиа како би грчком народу помогли да се избори са ватреном стихијом.

-Министар унутрашњих послова Србије Александар Вулин који борави у званичној посјети Републици Грчкој пренио је руководству те земље најсрдачније и најискреније поздраве предсједника Вучића и изразе искрене солидарности - наводи се у саопштењу из МУП-а Србије.

Коментари 0
Повезане вијести
Жену изуједала свиња, задобила тешке повреде Жену изуједала свиња, задобила тешке повреде
Ухапшена супруга убијеног терористе: Одузети јој сви уређаји Ухапшена супруга убијеног терористе: Одузети јој сви уређаји
Нестао дјечак на плажи у Грчкој: Српски туристи дигли узбуну Нестао дјечак на плажи у Грчкој: Српски туристи дигли узбуну
Најчитаније
  • То нису били људи, већ звијери: Страдање браће Петра и Павла
    9h 10m
    6
  • У Источном Новом Сарајеву исплаћена плата од 246.506 КМ
    6h 37m
    7
  • Чувени пластични хирург др Дражан Ерић гостује и изводи компликован хируршки захват у УКЦ Бањалука (ВИДЕО)
    11h 1m
    3
  • На данашњи дан умро велики Борислав Пекић: Српски писац који је свој живот посветио борби за слободу
    9h 50m
    0
  • Српска невјеста из Холивуда
    10h 12m
    0