Vatrogasci iz Srbije gase požar na grčkom ostrvu Evia

10.08.2021. 21:11
0
IZVOR: glas srpske

Pripadnici Sektora za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije, njih 37, sa 14 vozila, u saradnji sa Civilnom zaštitom Grčke, tokom današnjeg dana bili su angažovani na presijecanju šumskog požara u dužini od pet kilometara u selu Avgari na ostrvu Evia.

-Vatrogasci su se tokom noći borili sa vatrenom stihijom kako ne bi došlo do eskalacije požara, a akcija je nastavljena i tokom dana - navodi se u saopštenju iz MUP-a Srbije i dodaje da srpski vatrogasci-spasioci zajedno s kolegama iz Grčke ulažu nadljudske napore kako bi spriječili širenje požara.

Kako se navodi iz MUP-a Srbije vatrogasci-spasioci i pripadnici Helikopterske jedinice, nakon angažovanja u gašenju požara u Srbiji i Sjevernoj Makedoniji, po naređenju predsjednika Republike Srbije Aleksandra Vučića došli su na ostvro Evia kako bi grčkom narodu pomogli da se izbori sa vatrenom stihijom.

-Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin koji boravi u zvaničnoj posjeti Republici Grčkoj prenio je rukovodstvu te zemlje najsrdačnije i najiskrenije pozdrave predsjednika Vučića i izraze iskrene solidarnosti - navodi se u saopštenju iz MUP-a Srbije.

Komentari 0
Povezane vijesti
Proslavljeni trener odbio da preuzme "Orlove" Proslavljeni trener odbio da preuzme "Orlove"
Ženu izujedala svinja, zadobila teške povrede Ženu izujedala svinja, zadobila teške povrede
Uhapšena supruga ubijenog teroriste: Oduzeti joj svi uređaji Uhapšena supruga ubijenog teroriste: Oduzeti joj svi uređaji
Najčitanije
  • Isključenja struje u Istočnoj Ilidži, Istočnom Novom Sarajevu i Palama
    14h 58m
    0
  • Osuđen vlasnik streljane u koju je išao Kosta K.
    7h 48m
    0
  • Nevjerovatna priča o čuvenom ljekaru: “Lazina žena me našla među mrtvima, a on za mene Hrvata uradio najdragocjeniju stvar”
    7h 7m
    0
  • Doživotna robija zbog ubistva dvogodišnje djevojčice
    5h 42m
    1
  • Ispao jedan od najtežih Novakovih rivala na putu do polufinala Vimbldona
    5h 30m
    0