Ватрогасци одбранили куће у требињском селу Скочигрм

07.08.2022. 20:41
0
ИЗВОР: srna.rs

Требињски ватрогасци успјели су да од пожара одбране становништво и куће на подручју требињског села Скочигрм, рекао је Срни командир Територијалне ватрогасне јединице Требиње Здравко Кашиковић.

Према његовим ријечима, ситуација је на овом пожаришту била катастрофална, ватра је прошла непосредно кроз село, а у гашењу помаже и хеликоптер Хеликоптерског сервиса Републике Српске.

- Остали смо живи и здрави, и ми и становништво и куће. Ватра је прошла кроз село Горњи Скочигрм. Ватрогасци ће дежурати ноћас цијеле ноћи, овдје је опсадно стање - рекао је Кашиковић.

Пожар у рејону планине Бијела гора изнад требињског насеља Ластва на црногорској територији источно од града избио је прије 14 дана усљед удара грома, а данас се због јаког вјетра проширио према требињским селима Оровац, Вучја и Скочигрм.

Коментари 0
Повезане вијести
Најбољи ученици требињске Гимназије на поклоничком путовању у Грчку (ФОТО) Најбољи ученици требињске Гимназије на поклоничком путовању у Грчку (ФОТО)
Требињски гениje Вук Јанковић ријешио математички проблем стар 58 година Требињски гениje Вук Јанковић ријешио математички проблем стар 58 година
Млада Требињка једва чека да се шлепером запути на отворени пут Млада Требињка једва чека да се шлепером запути на отворени пут
Најчитаније
  • „Ако изађеш, бићеш заклан“: Исповијест Данила Берибаке који је преживио пакао Доборовољачке улице
    17h 24m
    13
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    16h 20m
    0
  • У недјељу народно весеље код Цркве Успења Пресвете Богородице у Палама
    16h 24m
    1
  • Фочански светац Будимир Соколовић - Дражин исповједник и Христов мученик
    13h 17m
    1
  • Четрнаестогодишњи Милош са уживањем се брине о породичном имању
    15h 14m
    0