Vatrogasci odbranili kuće u trebinjskom selu Skočigrm

07.08.2022. 20:41
0
IZVOR: srna.rs

Trebinjski vatrogasci uspjeli su da od požara odbrane stanovništvo i kuće na području trebinjskog sela Skočigrm, rekao je Srni komandir Teritorijalne vatrogasne jedinice Trebinje Zdravko Kašiković.

Prema njegovim riječima, situacija je na ovom požarištu bila katastrofalna, vatra je prošla neposredno kroz selo, a u gašenju pomaže i helikopter Helikopterskog servisa Republike Srpske.

- Ostali smo živi i zdravi, i mi i stanovništvo i kuće. Vatra je prošla kroz selo Gornji Skočigrm. Vatrogasci će dežurati noćas cijele noći, ovdje je opsadno stanje - rekao je Kašiković.

Požar u rejonu planine Bijela gora iznad trebinjskog naselja Lastva na crnogorskoj teritoriji istočno od grada izbio je prije 14 dana usljed udara groma, a danas se zbog jakog vjetra proširio prema trebinjskim selima Orovac, Vučja i Skočigrm.

Komentari 0
Povezane vijesti
Mlada Trebinjka jedva čeka da se šleperom zaputi na otvoreni put Mlada Trebinjka jedva čeka da se šleperom zaputi na otvoreni put
Varali preko "Instagrama" o rezultatima utakmica, pribavili više od 166.000 KM Varali preko "Instagrama" o rezultatima utakmica, pribavili više od 166.000 KM
Vatrogasci intervenisali pet puta na području Sokoca Vatrogasci intervenisali pet puta na području Sokoca
Najčitanije
  • Godišnjica sramne arbitraže za Dobrinju
    15h 29m
    0
  • „Dom invest“ gradi dom za vas
    12h 58m
    0
  • Džudisti iz Srpske digli glas protiv aktuelnog rukovodstva
    12h 16m
    0
  • Paljani na pokloničkom putovanju u manastir Hilandar
    7h 12m
    0
  • Doktor Šupić obavio 42 pregleda u preventivnoj akciji u Istočnom Starom Gradu
    3h 24m
    0