Вече захвалности организације "Срби за Србе" у Источном Сарајеву

24.05.2022. 19:20
0
ИЗВОР: srna.rs

Хуманитарна организација "Срби за Србе", која помаже социјално угроженим категоријама становника, вечерас је у Источном Сарајеву одржала вече захвалности за све који подржавају ову организацију и њихов рад, укључујући и одржавање хуманитарних кошаркашких турнира "Тројка из блока".

Марко Маунага из Организације "Срби за Србе" рекао је да се прво вече захвалности у Источном Сарајеву одржава поводом 10 година одржавања хуманитарног турнира "Тројка из блока" који је почео у Новом Београду, а потом се проширио на Источно Сарајево и Пале, као и на многе земље свијета.

- Организација `Срби за Србе` постоји од 2006. године и до сада смо са више од 8,5 милиона КМ помогли 2.900 породица са више од 14.500 дјеце - прецизирао је Маунага.

Он је навео да "Срби за Србе" помажу породицама са четворо и више дјеце, а у случају самохраног родитеља породице са троје и више дјеце.

Посебну захвалност Маунага је изразио свештеницима Српске православне цркве од којих добијају информације о угроженим породицама и додао да се информације о породицама којима је потребна помоћ прикупљају и путем друштвених мрежа или се саме породице пријаве.

Према његовим ријечима, у току је реализација три велика пројекта - изградње кућа за породице Братић и Миловић из Билеће, те Макара из Љубиња, за шта је потребно око 200.000 КМ.

Маунага је рекао да ова организација добија донације од институција и појединаца из цијелог свијета, а највише из Србије и Републике Српске.

Координатор турнира "Тројка из блока" на Палама Марко Лазаревић истакао је да је ова спортска манифестација најпознатија активност коју организују "Срби за Србе".

- Суштина `Тројке из блока` и других манифестација јесте да прикупимо што више средстава за помоћ угроженим категоријама становништва - рекао је Лазаревић, прецизирајући да се турнир у Источном Сарајеву одржава пет година заредом, а на Палама посљедње три године.

Он је додао да је из године у годину евидентан напредак и да се прикључује све више институција, физичких и правних лица.

У оквиру вечери захвалности приказан је филм "Достојан" о блаженопочившем митрополиту црногорско-приморском Амфилохују.

Коментари 0
Повезане вијести
Приказан филм о одбрани Српске Илиџе Приказан филм о одбрани Српске Илиџе
У Српској морбилама заражена 44 лица, у Источном Сарајеву један случај заразе У Српској морбилама заражена 44 лица, у Источном Сарајеву један случај заразе
Сутра обиљежавање Дана несталих Срба Сарајевско-романијске регије Сутра обиљежавање Дана несталих Срба Сарајевско-романијске регије
Најчитаније
  • Више од двије деценије од срамне арбитраже за Добрињу
    1h 14m
    0
  • Доктор Шупић обавио 42 прегледа у превентивној акцији у Источном Старом Граду
    13h 51m
    1
  • „Дом инвест“ гради дом за вас
    23h 25m
    1
  • Паљани на поклоничком путовању у манастир Хиландар
    17h 39m
    0
  • Џудисти из Српске дигли глас против актуелног руководства
    22h 43m
    1