Вечерас промоција романа „Српско срце Јоханово“ и „Усташа“ у Источном Сарајеву

08.05.2024. 09:30
0
ИЗВОР: katera.news

У оквиру овогодишњих „Ђурђевданских свечаности“ Центар за културу и информисање Источна Илиџа организује промоцију романа „Српско срце Јоханово“ и „Усташа“.

Промоција ова два романа, веома значајна за културу сјећања српског народа, биће  одржана вечерас у малој сали Електротехничког факултета Универзитета у Источном Сарајеву у 18.00 и 19.00 часова.

Романа „Усташа“, аутора Саше Ђорђевића, објављен је 10. априла ове године, а описује мрачну слику судбине обичног човјека којег ратни вихор Другог свјетског рата носи од немила до недрага, преко Kрајине и Лике и ломи у парампарчад свако његово убјеђење.

- Реалан и суров приказ злог времена, када је било тешко сачувати голи живот иоле достојан човјека. Прича о нама и њима, са питањем: ко су они, а ко смо ми? – поручили су из Центра за културу и информисање Источна Илиџа.

Роман „Српско срце Јоханово“, аутора Веселина Џелетовића је потресно свједочанство о страдању Срба у „Жутој кући“ (Бурељ, Албанија). Прве податке о томе прослиједио је Јохан, Нијемац коме је пресађено српско срце 2003. године.

- Снови његовог донора водили су га од Италије, преко Косова до Албаније... Роман је написан по истинитом догађају и добио је специјално признање Академије „Иво Андрић“ за роман – навели су организатори.

Након промоције романа аутори ће потписивати књиге које ће бити доступне за куповину.

Коментари 0
Повезане вијести
Филм о доктору Лазићу – трајни подсјетник на хирурга "напаћеног српског народа" (ФОТО) Филм о доктору Лазићу – трајни подсјетник на хирурга "напаћеног српског народа" (ФОТО)
Снимање филма о доктору Лази у Источној Илиџи Снимање филма о доктору Лази у Источној Илиџи
Вечерас промоција књиге „(О)чај у шољици кафе“ Сандре Алек у Источном Сарајеву Вечерас промоција књиге „(О)чај у шољици кафе“ Сандре Алек у Источном Сарајеву
Најчитаније
  • Епископ Николај Велимировић на данашњи дан проглашен светим
    11h 22m
    0
  • На данашњи дан проглашен Закон о Војсци Српске
    11h 28m
    0
  • Скупштина озваничила одбијање Венс-Овеновог плана
    11h 26m
    0
  • Туга у Билећи, погинуо младић из Гацка
    1h 4m
    0
  • За њу не постоје препреке: Дјевојка са крилима положила вожњу (ВИДЕО)
    10h 17m
    0