Večeras promocija romana „Srpsko srce Johanovo“ i „Ustaša“ u Istočnom Sarajevu

08.05.2024. 09:30
0
IZVOR: katera.news

U okviru ovogodišnjih „Đurđevdanskih svečanosti“ Centar za kulturu i informisanje Istočna Ilidža organizuje promociju romana „Srpsko srce Johanovo“ i „Ustaša“.

Promocija ova dva romana, veoma značajna za kulturu sjećanja srpskog naroda, biće  održana večeras u maloj sali Elektrotehničkog fakulteta Univerziteta u Istočnom Sarajevu u 18.00 i 19.00 časova.

Romana „Ustaša“, autora Saše Đorđevića, objavljen je 10. aprila ove godine, a opisuje mračnu sliku sudbine običnog čovjeka kojeg ratni vihor Drugog svjetskog rata nosi od nemila do nedraga, preko Krajine i Like i lomi u paramparčad svako njegovo ubjeđenje.

- Realan i surov prikaz zlog vremena, kada je bilo teško sačuvati goli život iole dostojan čovjeka. Priča o nama i njima, sa pitanjem: ko su oni, a ko smo mi? – poručili su iz Centra za kulturu i informisanje Istočna Ilidža.

Roman „Srpsko srce Johanovo“, autora Veselina Dželetovića je potresno svjedočanstvo o stradanju Srba u „Žutoj kući“ (Burelj, Albanija). Prve podatke o tome proslijedio je Johan, Nijemac kome je presađeno srpsko srce 2003. godine.

- Snovi njegovog donora vodili su ga od Italije, preko Kosova do Albanije... Roman je napisan po istinitom događaju i dobio je specijalno priznanje Akademije „Ivo Andrić“ za roman – naveli su organizatori.

Nakon promocije romana autori će potpisivati knjige koje će biti dostupne za kupovinu.

Komentari 0
Povezane vijesti
Film o doktoru Laziću – trajni podsjetnik na hirurga "napaćenog srpskog naroda" (FOTO) Film o doktoru Laziću – trajni podsjetnik na hirurga "napaćenog srpskog naroda" (FOTO)
Snimanje filma o doktoru Lazi u Istočnoj Ilidži Snimanje filma o doktoru Lazi u Istočnoj Ilidži
Večeras promocija knjige „(O)čaj u šoljici kafe“ Sandre Alek u Istočnom Sarajevu Večeras promocija knjige „(O)čaj u šoljici kafe“ Sandre Alek u Istočnom Sarajevu
Najčitanije
  • Tuga u Bileći, poginuo mladić iz Gacka
    3h 35m
    0
  • Episkop Nikolaj Velimirović na današnji dan proglašen svetim
    13h 53m
    0
  • Na današnji dan proglašen Zakon o Vojsci Srpske
    13h 59m
    0
  • Skupština ozvaničila odbijanje Vens-Ovenovog plana
    13h 57m
    0
  • Za nju ne postoje prepreke: Djevojka sa krilima položila vožnju (VIDEO)
    12h 48m
    0