Večeras sudar dvije najtrofejnije selekcije Starog kontinenta

05.07.2024. 09:50
0
IZVOR: kurir.rs

Duel Španije, koja će biti nominalni domaćin selekciji Njemačke, biće istinska poslastica za sve ljubitelje fudbala. Nijemci će uz sebe imati više navijača na prepunoj Štutgart areni, mada ni Španci neće biti bez podrške. Biće to sjajan derbi, okršaj dvije selekcije koje slove za favorita na EURO 2024 i pretendenta na titulu, koju su već predali Italijani.

Duel "Crvene furije" i "Pancera" je meč dvije selekcije koje za koje važi konsenzus da su najviše pokazale do sada od svih ekipa. Nema sumnje da naš očekuje možda i najbolji duel dosadašnjeg toka Evropskog prvenstva. Meč počinje u 18.00 časova, a dan pred susret govorio je legendarni veznjak Nijemaca Toni Kros.

- Cilj, lični i kolektivni je da pobijedimo na turniru. Imamo veliku želju u timu da prođemo dalje i uvjereni smo da smo sposobni za to - rekao je Kros.

Suprotne želje ima Tonijev dosadašnji saigrač iz Reala Hoselu koji želi da pošalje Nijemca u penziju.

- Nadamo se da je ovo njegova posljednja utakmica. Utakmica nije posebna po tome što je on ovdje. Ovo je četvrtfinale gdje će snage odmeriti dvije sjajne ekipe. Nadamo se da ćemo u petak penzionisati Krosa. Bio mi je prijatelj. Mnogo sam razgovarao sa njim i mnogo me je savjetovao. On je ključan za Njemačku i bio je za Real Madrid. Moramo da budemo oprezni sa njim u petak - istakao je Španac.

Baš zbog toga što će meč biti igran u Štutgartu, domaćin će imati ogromnu podršku, pa se može reći da je Njemačka blagi favorit. Ipak, selekcija sa Pirinejskog poluostrva je pokazala najkvalitetniji i najefikasniji fudbal, pa nas zaista očekuje vrhunska predstava.

Kao što će biti zanimljiv meč Španije i Njemačke ništa manje interesantan neće biti duel Portugala i Francuske.

Finalisti iz 2016. godine kada se turnir održao u zemlji "galskih pijetlova" imaju iste ambicije kao i tad. Prije osam godina slavili su Portugalci golom Edera u produžecima. Voljom žrijeba odlučeno je da se dvije selekcije sastanu već u četvrtfinalu, pa se ovaj duel s pravom može nazvati "finale pre finala".

Ono što je zanimljivo jeste da su izabranici Didijea Dešana stigli do četvrtfinala, a da nisu postigli gol iz igre što je nevjerovatno za ekipu koja u svom sastavu ima igrače poput Mbapea, Dembelea, Komana, Grizmana i ostalih.

Selektor "trikolora" najavio je duel sa zemljom sa pirinejskog poluostrva kao izuzetno fizički zahtijevan.

Treba samo pogledati tim koji u svojim redovima ima Kristijana Ronalda, Bruna Fernandeza, Bernarda Silvu, Palinju, Rubena Dijaza..

To misli i selektor Roberto Martinez koji je hvalio svog protivnika.

- Sada smo koncentrisani i spremni za Francusku. Veoma su jaki, ali mogu ostaviti prostora iza linija. Mogu da izazovu probleme, ali nadamo se da ćemo stvoriti više šansi. Turnir sada ima različite detalje, jer možete pobijediti na penale i možete kreirati trenutke individualnog kvaliteta - jasan je Martinez.

Komentari 0
Povezane vijesti
Makron odbio da se obrati naciji nakon prvih rezultata izbora u Francuskoj! Makron odbio da se obrati naciji nakon prvih rezultata izbora u Francuskoj!
Sudija privođen u Bijeljini sudi polufinale na EP Sudija privođen u Bijeljini sudi polufinale na EP
Nikad veća izlaznost birača na izbore u Francuskoj Nikad veća izlaznost birača na izbore u Francuskoj
Najčitanije
  • Legenda o Milunu Mimiću
    19h 50m
    9
  • Sjećanje na ubijene civile u selu Presjenica
    18h 54m
    11
  • Bol roditelja ubijenog dječaka Gorana Bozala ne jenjava decenijama
    21h 57m
    1
  • Istočnoj Ilidži odobren grant u iznosu od 400.000 evra za rekonstrukciju vodovodne mreže Matića Vrelo
    18h 24m
    0
  • Promjena porodičnog ljekara, pedijatra i ginekologa od 1. septembra do 31. oktobra
    21h 27m
    0