Велика ауто-линија у Беранама у знак подршке СПЦ, оскрнављен крст

19.07.2020. 20:59
0
ИЗВОР: СРНА

Велика ауто-литија организована је у Беранама у знак подршке Српској православној цркви (СПЦ) против Закона о слободи вјероисповијести.

Беранци, који су имали подршку комшија из Андријевице, прошли су улицама града у више од 350 аутомобила, окићених заставама.

Овако организованим литијама они не крше мјере Националног координационог тијела за заразне болести.

Ауто-литија је организована и у Пљевљима. 

Оскрнављен крст и прецртан графит "Не дамо светиње"

Графити "Не дамо светиње" и српске тробојке у Беранама прецртани су погрдним порукама и симболима, а оскрнављен је и крст на узвишењу изнад града, рекао је Срни предсједник Скупштине општине Беране Горан Киковић.

Киковић је за то окривио "владајућу клику" у Црној Гори, те напоменуо да се актуелна власт, према најновијем истраживању јавног мњења, налази у великом паду.

- Овакав вандализам се не памти у Беранама у посљедњих неколико година. Зашто се скрнаве српске светиње крст и тробојке, на та питања треба да одговори премијер Душко Марковић - рекао је Киковић.

Он је поручио да српски народ у Беранама нико неће уплашити нити ће их, као већину у Беранама, власт спријечити да буду Срби и православци.

Киковић, који је историчар, рекао је да је овако понашање под велом мрака осудило и Српско историјско културно друштво "Никола Васојевић", чији је он предсједник.

Крст са четири оцила на Богавском брду данас је обновљен.

Коментари 0
Повезане вијести
Указ о начину поздрављања 1884: По српском обичају сваки Србин… Указ о начину поздрављања 1884: По српском обичају сваки Србин…
Данас се слави Свети Вукашин новомученик јасеновачки и клепачки Данас се слави Свети Вукашин новомученик јасеновачки и клепачки
Патријарх Порфирије: Христос мора бити огледало и мјера Патријарх Порфирије: Христос мора бити огледало и мјера
Најчитаније
 • Бачена бомба у двориште породичне куће у Сокоцу
  18h 58m
  3
 • Сокочанин аутом ударио двојицу суграђана
  19h 21m
  0
 • Београђани желе да оживе паљанско предузеће
  20h 11m
  6
 • Преминуо Синиша Драшковић
  12h 59m
  1
 • Полицајци ће уз пиштољ носити и ПОС терминале
  20h 36m
  0