Велики претрес у сарајевском затвору

14.08.2019. 14:10
0
ИЗВОР: Танјуг

У Казнено поправном заводу Сарајево данас је извршен велики претрес ћелија и цијелог објекта у којем су поред затворских полицајаца учествовали и припадници МУП-а Кантона Сарајево.

-У питању су редовне активности у затвору. Велика је акција била у затвору, то је тачно, а разлог је редован план поступања у складу са борбом против корпуције - рекао је за Радиосарајево Фарук Зубчевић директор КПЗ Сарајево.

Он је истакао да су се техничка опрема и средства које је КПЗ Сарајево набавио за спречавање ових радњи показали ефикасним.

-КПЗ Сарајево седмично врши детаљне претресе. То значи да се из просторије вади све до паркета, одврћу се кревети. Најсавременијим камерама за преглед унутрашњости гледа се паркет, кревети, мадраци, скидају с врата, водокотлићи. Претрес једне веће ћелије од 10 квадратних метара траје три сата - прецизирао је Зубчевић.

Како је навео, данашњи претерес је трајао шест сати.

-Апсолутно ниста нисмо нашли ни од предмета ни од дроге. КПЗ је од доласка нове управе радио више од 50 претреса целог објекта, а бивше управе су у протеклих 15 година направиле само три претреса - рекао је Зубчевић.

Коментари 0
Најчитаније
  • Слани мафини
    8h 7m
    0
  • Судбину Великог рата тог дана одлучило 62.000 Срба
    10h 2m
    0
  • Глас могућ за само три кандидата, теже до мандата са ниже позиције на листи
    7h 56m
    0
  • Оштар одговор Мајдова надлежнима након суспензије: Цитирао Ђоковића, поменуо двојицу судија
    21h 5m
    3
  • Група ходочасника са Романије кренула на поклоњење Чајничкој Красници
    9h 15m
    0