Veliki pretres u sarajevskom zatvoru

14.08.2019. 14:10
0
IZVOR: Tanjug

U Kazneno popravnom zavodu Sarajevo danas je izvršen veliki pretres ćelija i cijelog objekta u kojem su pored zatvorskih policajaca učestvovali i pripadnici MUP-a Kantona Sarajevo.

-U pitanju su redovne aktivnosti u zatvoru. Velika je akcija bila u zatvoru, to je tačno, a razlog je redovan plan postupanja u skladu sa borbom protiv korpucije - rekao je za Radiosarajevo Faruk Zubčević direktor KPZ Sarajevo.

On je istakao da su se tehnička oprema i sredstva koje je KPZ Sarajevo nabavio za sprečavanje ovih radnji pokazali efikasnim.

-KPZ Sarajevo sedmično vrši detaljne pretrese. To znači da se iz prostorije vadi sve do parketa, odvrću se kreveti. Najsavremenijim kamerama za pregled unutrašnjosti gleda se parket, kreveti, madraci, skidaju s vrata, vodokotlići. Pretres jedne veće ćelije od 10 kvadratnih metara traje tri sata - precizirao je Zubčević.

Kako je naveo, današnji preteres je trajao šest sati.

-Apsolutno nista nismo našli ni od predmeta ni od droge. KPZ je od dolaska nove uprave radio više od 50 pretresa celog objekta, a bivše uprave su u proteklih 15 godina napravile samo tri pretresa - rekao je Zubčević.

Komentari 0
Najčitanije
  • Preminuo košarkaš Nebojša Erkić
    4h 16m
    0
  • Slani mafini
    13h 37m
    0
  • Sudbinu Velikog rata tog dana odlučilo 62.000 Srba
    15h 32m
    0
  • Glas moguć za samo tri kandidata, teže do mandata sa niže pozicije na listi
    13h 26m
    0
  • Božović najavio i kontrakrivičnu prijavu protiv Vujičića
    7h 55m
    0