Велико интересовање за Требиње, Вишеград и бање

07.07.2022. 08:43
0
ИЗВОР: srna.rs

Велико интересовање у Републици Српској исказано је за туристичке ваучере и смјештајне капацитете у Требињу, Вишеграду и бањским центрима Врућица, Кулаши, Лакташи, али и на Јахорини, у Фочи и Бањалуци, речено је Срни из Туристичке организације Републике Српске /ТОРС/.

У ТОРС-у очекују да би, према броју долазака и ноћења туриста, ова година могла да премаши до сада рекордну 2019.

- Према информацијама из локалних туристичких организација почетак године, а посебно прољетна сезона били су веома добри, тако да с правом можемо очекивати да ова година, према броју долазака и ноћења туриста, премаши до сада рекордну 2019. годину - истакли су из ТОРС-а.

Туристички ваучер, чија је вриједност 100 КМ може се користити до 30. октобра за плаћање услуга смјештаја - ноћење са доручком.

Корисник ваучера може да буде сваки пунољетни грађанин Републике Српске и грађанин са пребивалиштем у Брчком, а могуће га је искористити искључиво ван мјеста пребивалишта корисника, и то само лице на чије име гласи.

Из ТОРС-а су истакли да један корисник може искористити туристички ваучер за плаћање трошкова услуге смјештаја у минималном трајању од два ноћења заредом.

- Два корисника могу искористити туристичке ваучере за плаћање трошкова услуге смјештаја у минималном трајању од три ноћења заредом. Ваучер се може искористити за плаћање трошкова у минималном трајању од четири ноћења заредом у више угоститељских објеката за смјештај у корист три корисника ваучера, ако се туристички аранжман реализује посредством туристичке агенције - додали су из ТОРС-а.

Грађанима који желе искористити ваучер довољно је да директно контактирају смјештајне објекте или агенцију, провјере да ли се налазе у систему и резервишу смјештај, уз напомену да желе искористити ваучер. Остатак пријаве је на запосленима у смјештајним објектима и агенцијама.

Из ТОРС-а су навели да ће на сајту /www.евауцер.владарс.нет/ бити доступне све информације о објектима у којима је могуће искористити ваучер, туристичким агенцијама преко којих ће се ова услуга моћи реализовати, као и о начину аплицирања за ваучере. 

Коментари 0
Повезане вијести
Млада Требињка једва чека да се шлепером запути на отворени пут Млада Требињка једва чека да се шлепером запути на отворени пут
Џудисти из Српске дигли глас против актуелног руководства Џудисти из Српске дигли глас против актуелног руководства
Годишњица срамне арбитраже за Добрињу Годишњица срамне арбитраже за Добрињу
Најчитаније
  • Годишњица срамне арбитраже за Добрињу
    22h 36m
    0
  • „Дом инвест“ гради дом за вас
    20h 5m
    0
  • Паљани на поклоничком путовању у манастир Хиландар
    14h 19m
    0
  • Џудисти из Српске дигли глас против актуелног руководства
    19h 23m
    1
  • Доктор Шупић обавио 42 прегледа у превентивној акцији у Источном Старом Граду
    10h 31m
    0