Видљив сукоб дијела Организације старјешина ВРС са Жупљанином

14.10.2021. 15:10
0
ИЗВОР: Srpskainfo

Регионални одбор Организације старјешина Војске Републике Српске (ОСТА ВРС) Бањалука тврди да није тачно да је група од 15-ак старјешина Градског одбора Бањалука насилно ушла у просторије Организације 12. октобра.

Кажу да су то учинили легално, као што се улази у просторије које припадају њима, „исто толико колико и онима који су покушали да их насилно избаце из тих просторија“.

– Када нису могли сами да избаце присутне старјешине, који су сједили у својој просторији, поменута група на челу са нелегалним предсједником Организације Слободаном Жупљанином, позвала је у помоћ полицију и инспекторе МУП Бањалука. На захтјев припадника МУП да група старјешина Градског одбора напусти просторију у којој је требало одржати састанак, присутне старјешине су затражиле службени налог, на што су од полиције добили одговор да је “наређење стигло са највишег мјеста”, што је додатно изазвало већи отпор старјешина према покушају полиције да их избаци напоље – пише у саопштењу за јавност кога је потписао предсједник Регионалног одбора Бањалука, потпуковник Петар Ђуричић.

Како каже, знајући и кријући истину, полицајци нису дозволили да „врло коректна новинарка БН Телевизије уђе у просторије Организације“.

– Морамо бити објективни да изразимо поштовање према младим полицајцима који су били јако коректни и стрпљиви, за разлику од најстаријег и очито партијског коловође који се на карају врло бахато понио са пријетњом да ће нас „све на силу избацити и притворити”! Овом приликом смо се дефинитивно увјерили, да није било новинара БН ТВ у Угљевику 15. 7. 2021. године, на лажној Скупштини ОСТА ВРС и у Бањалуци испред просторија Организације старјешина 12. 10. 2021. године, јавност РС, која редовно плаћа ТВ таксу за овакве безочне лажи, преко јавног РТРС сервиса никада не би сазнала истину о овим догађајима у Републици Српској – твди се у саопштењу.

Регионални одбор Бањалука закључује: „Ово је медијски мрак у коме су од стране савјетника предсједнице Републике Српске г. Слободана Жупљанина, из наших просторија насилно удаљене и сада, уз помоћ припадника МУП, избачене непожељне старјешине (читај партијски неистомишљеници) који су у тим истим просторијама пожртвовано и без икакве накнаде радили протекле четири године“.

Коментари 0
Повезане вијести
Организована посјета српским светилиштима у Грчкој Организована посјета српским светилиштима у Грчкој
Жупљанин: Српској вратити хашку архиву која јој припада Жупљанин: Српској вратити хашку архиву која јој припада
Најчитаније
  • Мања запошљава: Оглас за посао у Источном Сарајеву
    11h 52m
    0
  • Ко су изборни побједници у Српској?
    14h 40m
    0
  • Свијет није видио "луђег" диктатора
    15h 4m
    5
  • За њих нису гласали ни родбина ни комшије
    5h 2m
    2
  • У кући пронађено беживотно тијело жене
    12h 49m
    0