Више од 10 милиона КМ за подстицаје за повећање плата радника у Републици Српској

16.05.2022. 13:22
0
ИЗВОР: nezavisne.com

Министарство привреде и предузетништва Републике Српске одобрило је средства у износу већем од 10 милиона КМ за 516 привредних субјеката који су у петом обрачунском периоду (јул - децембар 2021. године) исплатили увећану плату за 19.752 радника, саопштено је из овог Министарства.

Захтјеве за подстицај за повећање плате радника за наведени обрачунски период поднијело је укупно 576 привредних субјеката, који су имали могућност да до 1. марта ове године поднесу захтјев путем апликације е-подстицај", која се налази на сајту Министарства привреде и предузетништва, стоји у саопштењу.

- Укупан износ подстицаја на повећање плата, који је одобрен од 1. обрачунског периода (јул - децембар 2019. године), закључно са данашњим даном износи око 32 милиона КМ - наводе из Министарства.

Додају да је обрада преосталог дијела захтјева у финалној фази, након чега ће услиједити исплата средстава за подстицаје за повећање плата.

Коментари 0
Повезане вијести
Српска легализује исплату плате у коверти Српска легализује исплату плате у коверти
Судијама и тужиоцима масно повећање плата, администрацији ни мрвице Судијама и тужиоцима масно повећање плата, администрацији ни мрвице
Колико зарађују запослени у министарствима у Влади Републике Српске Колико зарађују запослени у министарствима у Влади Републике Српске
Најчитаније
  • Данас обустава саобраћаја на подручју Полицијске управе Источно Сарајево
    7h 55m
    0
  • Мирном шетњом у Добровољачкој улици обиљежене 32 године од злочина
    5h 6m
    4
  • Власника воле више од себе: Топ 10 раса паса који су љековити за душу и мисли
    20h 52m
    0
  • Мушкарац се запалио испред суда (ВИДЕО)
    19h 14m
    0
  • У понедјељак обиљежавање Дана одбране Илиџе
    21h 28m
    3