Више од 200 малишана обиљежило Дан без аутомобила у Пала

22.09.2022. 15:23
0
ИЗВОР: srna.rs

Више од 200 дјеце на Палама данас је обиљежило Свјетски дан без аутомобила, а имали су прилику да покажу шта су научили од полицијских службеника о учешћу у саобраћају.

Тим поводом био је на један час обустављен саобраћај у Улици Милана Симовића, гдје су дјеца цртала на асфалту.

Директор Дјечијег центра "Бубамара" Вања Југовић рекла је да је из вртића учествовало 90 дјеце и да су се радо одазвали акцији.

Она је додала да се на овај начин његује дух екологије и даје на значају заштити животне средине.

Директор Основне школе "Пале" Александар Рајић рекао је да су данас основци заједно са предшколцима и уз подршку средњошколаца упутили поруку на важан еколошки дан и да би показали људима да улице могу бити слободне и безбједне.

Начелник Сектора полиције у Полицијској управи Источно Сарајево Милан Чворо рекао је новинарима да су данашње планиране активности у оквиру кампање "Заштитимо дјецу у саобраћају", коју организује Министарство унутрашњих послова Републике Српске.

Чворо је додао да су полицијски службеници током кампање спровели и едукативна предавања у основним школама на подручју Управе.

Портпарол Полицијске управе Источно Сарајево Весна Стокановић рекла је да је циљ кампање првенствено заштита учесника у саобраћају, посебно дјеце, као и подизање свијести и одговорности возача, али и кориштење алтернативних врста превоза бар један дан у години.

- Данас смо послали снажну поруку возачима моторних возила да бар један час можемо без аутомобила, односно да се служимо другим алтемативним превозом, али и да заштитимо и животну средину. Малишани су показали да су наше превентивне активности током кампање биле успјешне јер су данас показали шта су научили од полицијских службеника - изјавила је Стокановићева.

Коментари 0
Повезане вијести
Билборд у Палама: „Не псуј Бога“ (ФОТО) Билборд у Палама: „Не псуј Бога“ (ФОТО)
Прикупљено 55 доза крви у Палама Прикупљено 55 доза крви у Палама
Станишић прва, Ђоковић друга на Регионалном такмичењу из физикe Станишић прва, Ђоковић друга на Регионалном такмичењу из физикe
Најчитаније
  • Породица Крунић из Источног Сарајева добила кров над главом
    13h 24m
    4
  • На данашњи дан рођен Филип Вишњић
    22h 16m
    0
  • Ујић ослобођен оптужбе за злочине у Рогатици
    16h 7m
    0
  • Билборд у Палама: „Не псуј Бога“ (ФОТО)
    10h 59m
    4
  • На планинарском походу на Романији очекује се око 200 учесника
    19h 52m
    0