Više od 200 mališana obilježilo Dan bez automobila u Pala

22.09.2022. 15:23
0
IZVOR: srna.rs

Više od 200 djece na Palama danas je obilježilo Svjetski dan bez automobila, a imali su priliku da pokažu šta su naučili od policijskih službenika o učešću u saobraćaju.

Tim povodom bio je na jedan čas obustavljen saobraćaj u Ulici Milana Simovića, gdje su djeca crtala na asfaltu.

Direktor Dječijeg centra "Bubamara" Vanja Jugović rekla je da je iz vrtića učestvovalo 90 djece i da su se rado odazvali akciji.

Ona je dodala da se na ovaj način njeguje duh ekologije i daje na značaju zaštiti životne sredine.

Direktor Osnovne škole "Pale" Aleksandar Rajić rekao je da su danas osnovci zajedno sa predškolcima i uz podršku srednjoškolaca uputili poruku na važan ekološki dan i da bi pokazali ljudima da ulice mogu biti slobodne i bezbjedne.

Načelnik Sektora policije u Policijskoj upravi Istočno Sarajevo Milan Čvoro rekao je novinarima da su današnje planirane aktivnosti u okviru kampanje "Zaštitimo djecu u saobraćaju", koju organizuje Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske.

Čvoro je dodao da su policijski službenici tokom kampanje sproveli i edukativna predavanja u osnovnim školama na području Uprave.

Portparol Policijske uprave Istočno Sarajevo Vesna Stokanović rekla je da je cilj kampanje prvenstveno zaštita učesnika u saobraćaju, posebno djece, kao i podizanje svijesti i odgovornosti vozača, ali i korištenje alternativnih vrsta prevoza bar jedan dan u godini.

- Danas smo poslali snažnu poruku vozačima motornih vozila da bar jedan čas možemo bez automobila, odnosno da se služimo drugim altemativnim prevozom, ali i da zaštitimo i životnu sredinu. Mališani su pokazali da su naše preventivne aktivnosti tokom kampanje bile uspješne jer su danas pokazali šta su naučili od policijskih službenika - izjavila je Stokanovićeva.

Komentari 0
Povezane vijesti
Više od 300 mališana u Palama ukazalo na dječija prava i obaveze (FOTO) Više od 300 mališana u Palama ukazalo na dječija prava i obaveze (FOTO)
Potvrđena optužnica protiv dva muškarca zbog nanošenja tjelesnih povreda u Palama Potvrđena optužnica protiv dva muškarca zbog nanošenja tjelesnih povreda u Palama
Počinju "Dani ruskog filma za djecu" u Palama Počinju "Dani ruskog filma za djecu" u Palama
Najčitanije
 • Havana - torta nad tortama
  19h 37m
  1
 • Gorio automobil u Istočnoj Ilidži
  20h 12m
  0
 • Firma „Euro-ekspres“ zapošljava: Oglas za posao u Istočnom Sarajevu
  14h 4m
  0
 • Premijera dokumentarne drame „Ko kamen“ u Narodnom pozorištu: Velenka Brstinova i kćer joj Dragana
  16h 24m
  0
 • Opljačkana Svetlana Cenić, analitičarka ima poruku za kradljivca
  9h 14m
  6