Више од 800 планинара у "Походу на Пјеновац"

02.02.2020. 15:57
0
ИЗВОР: Срна

У традиционалном "Походу на Пјеновац" преко најљепших предјела Јавор планине код Власенице учествовало је више од 800 планинара из Србије, Републике Српске и Федерације БиХ.

Дуга колона планинара кренула је стазом дугом 15 километара јутрос у 9.00 часова, а на крајње одредиште у село Пјеновац у општини Хан Пијесак стигли су око 15.00 часова.

Предсједник Планинарско-еколошког друштва "Ацер" из Власенице Драган Илић рекао је новинарима да је, поред 60 планинарских дружина, у походу био и велики број рекреативаца, дјеце и ветерана.

Подпредсједник Планинарског удружења "Конак" из Зворника Наташа Митровић рекла је да чланови тог Удружења већ 10. годину учествују у овом походу преко прелијепе планине Јавор, због чега им је ова акција једна од омиљених.

Славко Шмит из Планинарског друштва "Целтис" из Сомбора истакао је да је у Власеницу дошло осам чланова тог друштва, који прву пут учествују и походу.

- Идемо и на више врхове него што су ови, али волимо да се дружимо, уживамо у лијепим предјелима и зато смо ту. Све је било супер - рекао је Шмит.

Овај поход, који се одржава од 1972. године, сваке прве недјеље у фебруару организује Планинарско-еколошко друштво "Ацер" из Власенице.

Он представља и почетак обиљежавања пола вијека одржавања ове значајне туристичко-спортско-еколошке манифестације, па ће, најављују из "Ацера" на љето бити уприличена и посебна свечаност у част тог значајног јубилеја.

Коментари 0
Повезане вијести
Научно истраживање "Вучје стопе" на Алпима Научно истраживање "Вучје стопе" на Алпима
Хан Пијесак: Планинари на мјесту починка око 1.000 војника Шумадијске дивизије Другог позива Хан Пијесак: Планинари на мјесту починка око 1.000 војника Шумадијске дивизије Другог позива
Нормализован саобраћај на путу Власеница-Кладањ Нормализован саобраћај на путу Власеница-Кладањ
Најчитаније
  • Преминула дјевојчица Хелена Гавран - Почивај у миру, црвенокоса дјевојчице!
    23h 31m
    2
  • Тежак судар ђачког аутобуса и аутомобила
    9h 59m
    0
  • Куглоф
    20h 25m
    0
  • У Источној Илиџи прва нерадна недјеља биће 6. октобра
    8h 19m
    1
  • Кроз гусле струјао и бол и надање цијелог народа: 257 година од рођења Филипа Вишњића
    9h 50m
    0