Вишеград: У ОШ "Вук Караџић" 71 првачић

21.08.2020. 09:33
0
ИЗВОР: Srna

Први разред у Основној школи "Вук Караџић" у Вишеграду у предстојећој школској години похађаће 71 првачић, рекао је Срни директор ове школе Момир Радојчић.

Он је истакао је у овој школи све спремно за почетак нове школске године, за више од 700 ученика, додавши да се тренутно ради на уређењу школске зграде и дворишта, а редовно се врши и дезинфекција школског простора.

-Пратимо упутства Института за јавно здравство Републике Српске и уколико не дође до неких промјена, надамо се да ћемо сви с радошћу дочекати 1. септембар и школско звоно- рекао је Радојчић.

Он је напоменуо да је Министарство просвјете и културе Републике Српске обезбиједило бесплатне уџбенике за ученике првог и другог разреда, те за ученике који су треће и наредно дијете у породици.

-За прве и друге разреде очекујемо да уџбеници стигну, а за остале категорије су достављени и вршимо њихову дистрибуцију- рекао је Радојчић.

Он је додао и да ће 30 комплета уџбеника обезбиједити Центар за социјални рад уз помоћ општине Вишеград, који ће бити подијељени ученицима корисницима помоћи овог центра, као и ученицима са посебним потребама.

Коментари 0
Повезане вијести
Пријаве за упис на прву годину до 28. јуна, полагање пријемног испита 1. јула Пријаве за упис на прву годину до 28. јуна, полагање пријемног испита 1. јула
У четири средње школе на подручју града Источно Сарајево планиран упис 668 ученика У четири средње школе на подручју града Источно Сарајево планиран упис 668 ученика
Почео јунски упис у средње школе у Српској Почео јунски упис у средње школе у Српској
Најчитаније
 • Обиљежена крсна слава и 34 годинe постојања Српске демократске странке (ФОТО)
  19h 4m
  1
 • Није долазио на посао шест година, открили га кад је требао добити награду
  23h 46m
  1
 • Соколац: Од данас редукција воде
  17h 46m
  5
 • Општински одбор СДС Источно Ново Сарајево прославио крсну славу (ФОТО)
  17h 59m
  0
 • Хаос на Зрћу: Туристи претрпјели тешке повреде
  15h 46m
  0