Вишковић о хотелима на Јахорини: Боље да их ми реновирамо, него неко други

29.10.2021. 18:24
3
ИЗВОР: Катера

Премијер Републике Српске Радован Вишковић изјавио је данас у Источном Сарајеву да су уложена средства у реконструкцију и санацију хотела "Рајска долина" на Јахорини оправдана, јер је то, како је он рекао, одличан и квалитетан пројекат.

- Цијена овог реномираног објекта расте из дана у дан - каже Вишковић.

Вишковић на питање о планираном улагању око 7 милиона КМ у реконструкцију и санацију бившег дома "Партизан", каже да је боље да Влада Српске руиниране објекте спаси од пропадања, него да то чини неко други.

- Сматрам да је боље руиниране објекте спасити од пропадања, него да их неко по малој цијени приватизује и онда заради велики новац, мимо званичних институција - каже Вишковић.

Слика

Бивши Дом "Партизан" на Јахорини

Вишковић каже да Влада има намјеру уложити велика средства у ове туристичке објекте, те да, уколико некад неко процијени да им ови објекти не требају, може их продати.

- Нека изволе и нека их продају - поручио је премијер Српске.

Подсјећамо, Угоститељски сервис Владе Републике Српске расписао је јавну набавку за пројектовање, реконструкцију, надоградњу и адаптацију постојећег објекта павиљона у СРЦ на Јахорини, по систему "кључ у руке", што би грађане Републике Српске коштало 5,5 милиона КМ без ПДВ или 6,5 милиона КМ са ПДВ-ом, писао је раније портал Capital.

Такође, према ранијем писању овог портала, Влада Републике Српске планира изградњу, пројектовање и адаптацију некадашњег Дома "Партизан", који се налази уз саму скијашку стазу и трасу гондоле "Новак Ђоковић" на Јахорини.

Овај пројекат би некадашњи "Партизан" представио модерним, луксузним хотелом, који ће имати и модерни СПА центар, приземље, три спрата и поткровље са лускузно опремљеним апартманима и собама.

У претходном периоду, како је писао портал Capital, Влада Републике Српске на реновирање и опремање хотела "Рајска долина" на Пољицама потрошила је скоро 20 милиона КМ.

Ово задовољство Владе Републике Српске под именом хотел "Партизан" грађане Републике Српске коштаће чак седам милиона КМ.

Коментари 3
  • Generic placeholder image
    Mirce 31.10.2021. 11:47
    Dobro je oa nisu prodati za €
  • Generic placeholder image
    Комуњаре 29.10.2021. 22:19
    Комунистичка мантра.
  • Generic placeholder image
    Mile 29.10.2021. 19:06
    Bolje bi bilo da ih ja renoviram nego ti ,da i ja imam nesto prodati ,ali od vas nikog nista u ovoj nesretnoj drzavi ne moze zapasti ,sve uzeste ,fabrike ste zatvorili sve prodali jos su ostali po neki hoteli i tu je nama kraj ,a nadam se i vama da ce nekad doci
Повезане вијести
Прољећно зеленило на Јахорини прекрио априлски снијег Прољећно зеленило на Јахорини прекрио априлски снијег
Почињу "Сусрети српских земаља" на Јахорини Почињу "Сусрети српских земаља" на Јахорини
Колико урбанизација Јахорине доприности развоју општине Пале и њеним становницима? (ВИДЕО) Колико урбанизација Јахорине доприности развоју општине Пале и њеним становницима? (ВИДЕО)
Најчитаније
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    23h 1m
    0
  • Преминуо Војислав Чаркић - наш добри прота Војо
    13h 59m
    10
  • Сјећање на Миломира Јањића Зеку
    22h 25m
    0
  • Годишњица смрти предсједника СФРЈ Јосипа Броза Тита
    20h 40m
    12
  • Срећно и Богом благословљено Христово васкрсење – Христос васкрсе!
    1h 3m
    1