Višković o hotelima na Jahorini: Bolje da ih mi renoviramo, nego neko drugi

29.10.2021. 18:24
3
IZVOR: Katera

Premijer Republike Srpske Radovan Višković izjavio je danas u Istočnom Sarajevu da su uložena sredstva u rekonstrukciju i sanaciju hotela "Rajska dolina" na Jahorini opravdana, jer je to, kako je on rekao, odličan i kvalitetan projekat.

- Cijena ovog renomiranog objekta raste iz dana u dan - kaže Višković.

Višković na pitanje o planiranom ulaganju oko 7 miliona KM u rekonstrukciju i sanaciju bivšeg doma "Partizan", kaže da je bolje da Vlada Srpske ruinirane objekte spasi od propadanja, nego da to čini neko drugi.

- Smatram da je bolje ruinirane objekte spasiti od propadanja, nego da ih neko po maloj cijeni privatizuje i onda zaradi veliki novac, mimo zvaničnih institucija - kaže Višković.

Slika

Bivši Dom "Partizan" na Jahorini

Višković kaže da Vlada ima namjeru uložiti velika sredstva u ove turističke objekte, te da, ukoliko nekad neko procijeni da im ovi objekti ne trebaju, može ih prodati.

- Neka izvole i neka ih prodaju - poručio je premijer Srpske.

Podsjećamo, Ugostiteljski servis Vlade Republike Srpske raspisao je javnu nabavku za projektovanje, rekonstrukciju, nadogradnju i adaptaciju postojećeg objekta paviljona u SRC na Jahorini, po sistemu "ključ u ruke", što bi građane Republike Srpske koštalo 5,5 miliona KM bez PDV ili 6,5 miliona KM sa PDV-om, pisao je ranije portal Capital.

Takođe, prema ranijem pisanju ovog portala, Vlada Republike Srpske planira izgradnju, projektovanje i adaptaciju nekadašnjeg Doma "Partizan", koji se nalazi uz samu skijašku stazu i trasu gondole "Novak Đoković" na Jahorini.

Ovaj projekat bi nekadašnji "Partizan" predstavio modernim, luksuznim hotelom, koji će imati i moderni SPA centar, prizemlje, tri sprata i potkrovlje sa luskuzno opremljenim apartmanima i sobama.

U prethodnom periodu, kako je pisao portal Capital, Vlada Republike Srpske na renoviranje i opremanje hotela "Rajska dolina" na Poljicama potrošila je skoro 20 miliona KM.

Ovo zadovoljstvo Vlade Republike Srpske pod imenom hotel "Partizan" građane Republike Srpske koštaće čak sedam miliona KM.

Komentari 3
  • Generic placeholder image
    Mirce 31.10.2021. 11:47
    Dobro je oa nisu prodati za €
  • Generic placeholder image
    Komunjare 29.10.2021. 22:19
    Komunistička mantra.
  • Generic placeholder image
    Mile 29.10.2021. 19:06
    Bolje bi bilo da ih ja renoviram nego ti ,da i ja imam nesto prodati ,ali od vas nikog nista u ovoj nesretnoj drzavi ne moze zapasti ,sve uzeste ,fabrike ste zatvorili sve prodali jos su ostali po neki hoteli i tu je nama kraj ,a nadam se i vama da ce nekad doci
Povezane vijesti
Proljećno zelenilo na Jahorini prekrio aprilski snijeg Proljećno zelenilo na Jahorini prekrio aprilski snijeg
Počinju "Susreti srpskih zemalja" na Jahorini Počinju "Susreti srpskih zemalja" na Jahorini
Koliko urbanizacija Jahorine doprinosti razvoju opštine Pale i njenim stanovnicima? (VIDEO) Koliko urbanizacija Jahorine doprinosti razvoju opštine Pale i njenim stanovnicima? (VIDEO)
Najčitanije
  • Vlasnik firme iz Novog Sada doveo zaposlene u rodno Nevesinje
    23h 29m
    1
  • Godišnjica smrti sarajevskih Romea i Julije
    4h 57m
    6
  • Studenti sa Elektrotehničkog fakulteta pokazali su da znaju dobro i sa loptom
    18h 7m
    0
  • Kandidat za gradonačelnika ubijen na predizbornom skupu!
    18h 39m
    0
  • Zakazana sjednica o pravilniku za utvrđivanje minimalca
    16h 58m
    0