Вишковић: Од Америке очекујемо економску, а не политичку подршку

09.09.2020. 18:28
0
ИЗВОР: СРНА

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић рекао је замјенику помоћника америчког државног секретара Метју Палмеру да, уколико његова држава заиста има искрене намјере да помогне БиХ, онда то буде на фону економског опоравка овог простора и ове регије.

- Замолили смо господина Палмера да што мање причамо о политичким темама, а да се што више фокусирамо на економска питања - рекао је Вишковић новинарима.

Вишокивић, који је био један од учесника састанка са Палмером, заједно са предсједавајућим Савјета министара Зораном Тегелтијом и федералним премијером Фадилом Новалићем, као и амабасадором САД у БиХ Ериком Нелсоном, истакао је да је на састанку разговарано о широком дијапазону тема, те да се Палмер интересовао за стање у оба ентитета у БиХ у вези са епидемијом вируса корона и мјерама које су предузеле ентитетске владе с циљем заштите здравља људи и очувања привредних активности.

Премијер Српске је нагласио да само економски стабилан простор на неки начин у други план ставља сва друга политичка питања.

Он је додао да уколико се жели помирење, онда БиХ треба да буде економски јака и да само таква земља није подложна политичким манипулацијама.

- Мислим да нас је Палмер добро разумио. Рекао сам му и то да је Република Српска у одосу на Федерацију БиХ много више одмакла у погледу реализације социјално-економских мјера, потписаних у јануару у Бијељини - подсјетио је Вишковић.

Он је поновио став у вези са заједничким наступом институција власти у БиХ према међународним финансијским институцијама, првенствено према Међународном монетарном фонду, што је, како је рекао, Палмер подржао.

Коментари 0
Повезане вијести
Три жене заражене ХИВ-ом током козметичког третмана Три жене заражене ХИВ-ом током козметичког третмана
Снажан земљотрес погодио Америку Снажан земљотрес погодио Америку
Вишковић открио како би могао да изгледа нови обрачун струје у Српској (ВИДЕО) Вишковић открио како би могао да изгледа нови обрачун струје у Српској (ВИДЕО)
Најчитаније
  • Власник фирме из Новог Сада довео запослене у родно Невесиње
    23h 1m
    1
  • Годишњица смрти сарајевских Ромеа и Јулије
    4h 29m
    6
  • Студенти са Електротехничког факултета показали су да знају добро и са лоптом
    17h 39m
    0
  • Кандидат за градоначелника убијен на предизборном скупу!
    18h 11m
    0
  • Промовисана 134 дипломца Филозофског факултета на Палама
    23h 44m
    0