Вишковић открио како би могао да изгледа нови обрачун струје у Српској (ВИДЕО)

13.03.2024. 17:45
2
ИЗВОР: srpskainfo.com

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић изјавио је да ће у Републици Српској остати постојеће цијене електричне енергије.

Вишковић је у Народној скупштини открио како би требало да изгледа нови обрачун, након што је Уставни суд Републике Српске прогласио неуставном одлуку Регулаторне комисије за енергетику Републике Српске из децембра 2022.

Том одлуком су за домаћинства постојала три прага и три цијене струје: До 500 киловата, од 501. до 1.500 киловат часова потрошње и трећа група је била преко 1.500 киловата.

Вишковић каже да се уводе зоне, нешто слично као у Србији.

– Сада ћемо у разговору са Уставним судом и регулатором прилагодити то тим терминима плави, зелени и црвени потрошач и на основу тога задржати постојеће цијене. Зато нико неће моћи тужбом било шта да оствари. Задржаћемо постојеће цијене, а да испоштујемо одлуку Уставног суда. Била је грешка у једној тарифној групи имати три подгрупе и то је била дискриминација. То ћемо сада искориговати – најавио је Вишковић.

Видео: РТРС

Он је поручио да на основу одлуке Уставног суда Републике Српске нико неће добити ни марку, нити ће бити тужби.

-Немојте да омбањујете причама како сте ви неком обезбиједили 60 или 100 КМ. Нисте. Не слажем се са многим стварима код регулатора. Они су направили грешку и не замјерам ништа Уставном суду. Међутим, исти или идентичан модел вриједи у неколико земаља у оружењу. Србија има годинама такав систем. Плава, зелена, црвена зона – рекао је Вишковић на сједници НСРС.

Пише: Слободан Попадић

Коментари 2
  • Generic placeholder image
    Jane 14.03.2024. 10:29
    Ljudi, da li vi čitate šta ovaj kloc govori? On ne zamjera ništa Ustavnom sudu, ali će prevariti Ustavni sud u saradnji sa istim sudom! Ispoštovat će odluku Ustavnog suda ali će cijene struje/tarife koje su sporne i zbog kojih je Ustavni sud i donio odluku, ostati iste? Kako je to moguće? Kao on će neustavne odredbe prefarbati u plavo, zeleno ili crveno ali će sve ostati isto! Zaista komično!
  • Generic placeholder image
    Too 14.03.2024. 08:56
    Udri po sirotinji. Ostaće ista cijena al malo sutra, samo se uvode novi nameti. Koliko sada plaća domaćinstvo nameta da ništa ne potroši i na sve to još PDV? A koliko je plaćalo 2021 god.?
Повезане вијести
Српска се трезорским записима задужила 14,7 милиона КМ Српска се трезорским записима задужила 14,7 милиона КМ
ОЦ „Јахорина“ блокиран, Влада Српске враћа њихове дугове ОЦ „Јахорина“ блокиран, Влада Српске враћа њихове дугове
Тјера ли Влада Српске намјерно Олимпијски центар „Јахорина“ у стечај Тјера ли Влада Српске намјерно Олимпијски центар „Јахорина“ у стечај
Најчитаније
  • Сјећање на мајора Вука Чвору: Осам година од смрти
    7h 20m
    8
  • Божовић: Источна Илиџа - свјетионик источног дијела Српске
    22h 50m
    0
  • На Васкршњем базару прикупљено 2.820 КМ
    22h 21m
    0
  • Џудо савез Републике Српске: Редовна Скупштина 4. јуна на Јахорини
    22h 4m
    0
  • Данас Лазарева субота и Врбица
    9h 51m
    0