Višković otkrio kako bi mogao da izgleda novi obračun struje u Srpskoj (VIDEO)

13.03.2024. 17:45
2
IZVOR: srpskainfo.com

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković izjavio je da će u Republici Srpskoj ostati postojeće cijene električne energije.

Višković je u Narodnoj skupštini otkrio kako bi trebalo da izgleda novi obračun, nakon što je Ustavni sud Republike Srpske proglasio neustavnom odluku Regulatorne komisije za energetiku Republike Srpske iz decembra 2022.

Tom odlukom su za domaćinstva postojala tri praga i tri cijene struje: Do 500 kilovata, od 501. do 1.500 kilovat časova potrošnje i treća grupa je bila preko 1.500 kilovata.

Višković kaže da se uvode zone, nešto slično kao u Srbiji.

– Sada ćemo u razgovoru sa Ustavnim sudom i regulatorom prilagoditi to tim terminima plavi, zeleni i crveni potrošač i na osnovu toga zadržati postojeće cijene. Zato niko neće moći tužbom bilo šta da ostvari. Zadržaćemo postojeće cijene, a da ispoštujemo odluku Ustavnog suda. Bila je greška u jednoj tarifnoj grupi imati tri podgrupe i to je bila diskriminacija. To ćemo sada iskorigovati – najavio je Višković.

Video: RTRS

On je poručio da na osnovu odluke Ustavnog suda Republike Srpske niko neće dobiti ni marku, niti će biti tužbi.

-Nemojte da ombanjujete pričama kako ste vi nekom obezbijedili 60 ili 100 KM. Niste. Ne slažem se sa mnogim stvarima kod regulatora. Oni su napravili grešku i ne zamjeram ništa Ustavnom sudu. Međutim, isti ili identičan model vrijedi u nekoliko zemalja u oruženju. Srbija ima godinama takav sistem. Plava, zelena, crvena zona – rekao je Višković na sjednici NSRS.

Piše: Slobodan Popadić

Komentari 2
  • Generic placeholder image
    Jane 14.03.2024. 10:29
    Ljudi, da li vi čitate šta ovaj kloc govori? On ne zamjera ništa Ustavnom sudu, ali će prevariti Ustavni sud u saradnji sa istim sudom! Ispoštovat će odluku Ustavnog suda ali će cijene struje/tarife koje su sporne i zbog kojih je Ustavni sud i donio odluku, ostati iste? Kako je to moguće? Kao on će neustavne odredbe prefarbati u plavo, zeleno ili crveno ali će sve ostati isto! Zaista komično!
  • Generic placeholder image
    Too 14.03.2024. 08:56
    Udri po sirotinji. Ostaće ista cijena al malo sutra, samo se uvode novi nameti. Koliko sada plaća domaćinstvo nameta da ništa ne potroši i na sve to još PDV? A koliko je plaćalo 2021 god.?
Povezane vijesti
Srpska se trezorskim zapisima zadužila 14,7 miliona KM Srpska se trezorskim zapisima zadužila 14,7 miliona KM
OC „Jahorina“ blokiran, Vlada Srpske vraća njihove dugove OC „Jahorina“ blokiran, Vlada Srpske vraća njihove dugove
Tjera li Vlada Srpske namjerno Olimpijski centar „Jahorina“ u stečaj Tjera li Vlada Srpske namjerno Olimpijski centar „Jahorina“ u stečaj
Najčitanije
  • Sjećanje na majora Vuka Čvoru: Osam godina od smrti
    13h 25m
    8
  • Manje sklopljenih brakova, mladi sve kasnije stupaju u bračnu zajednicu
    13h 39m
    0
  • Sutra praznik Cvijeti
    13h 31m
    0
  • Danas Lazareva subota i Vrbica
    15h 56m
    0
  • Nesreća kod Gradiške sa tragičnim epilogom: Poginuo muškarac!
    5h 46m
    0