Вишковић: "Смјена кадрова ДНС-а из одбора који коалирају са опозицијом"

20.10.2020. 16:29
2
ИЗВОР: СРНА

Потпредсједник СНСД-а Радован Вишковић изјавио је да ће у наредном периоду са републичких позиција бити смјењивани кадрови ДНС-а који долазе са подручја на којима су општински одбори те странке потписали споразуме о заједничком наступу са опозиционим партијама на предстојећим локалним изборима.

Вишковић је рекао данас новинарима у Челинцу да о томе свједочи актуелна смјена кадра ДНС-а Марка Кубатлије који долази са Пала, јер паљански општински одбор те странке није испоштовао раније договоре са СНСД-ом и недавно је потписао коалициони споразум са СДС-ом и ПДП-ом када је ријеч о заједничком наступу на локалним изборима.

– То је наш одговор на тај споразум и овдје није ријеч о нечему личном против ДНС-а. Сви сљедећи кадрови ДНС-а који буду потписали такве споразуме, а налазе се на неким републичким позицијама биће смијењени уколико долазе из локалне заједнице гдје је донесена таква одлука – нагласио је Вишковић.

Када је ријеч о смјени других кадрова ДНС-а, Вишковић, који је и премијер Републике Српске, рекао је да треба сачекати одлуке Владе Српске.

– Не треба журити и ништа прејудицирати. Не видим да је ово неки велики проблем и мислим да се о томе у јавности даје превише значаја. Наиме, већина у парламенту Српске била је 57 посланика. И кад свих седам посланика ДНС-а не би било у скупштинској већини, то је поново већина од 50 посланика – додао је Вишковић.

Када је ријеч о могућој смјени министара ДНС-а у Влади, Вишковић је рекао, између осталог, да Сенка Јујић, која води ресор локалне управе и самоуправе, ради свој посао све док је на тој позицији.

– До када ће то бити, не зависи од мене, већ од многих дешавања, односно општинског одбора ДНС-а из којег долази - рекао је Вишковић.

Коментари 2
 • Generic placeholder image
  Pale 21.10.2020. 16:54
  Hahahahaha Hahahahaha Hahahahaha Hahahahaha Hahahahaha Hahahahaha. 😈😈😈😈😈😈😈😈😈😈
 • Generic placeholder image
  Pale 20.10.2020. 16:37
  Idemo jako Kubatlija Marko
Повезане вијести
Вишковић открио како би могао да изгледа нови обрачун струје у Српској (ВИДЕО) Вишковић открио како би могао да изгледа нови обрачун струје у Српској (ВИДЕО)
Марко Кубатлија од данас на челу Агенције за унапређење страних инвестиција БиХ Марко Кубатлија од данас на челу Агенције за унапређење страних инвестиција БиХ
Вишковић: Наредне године више пара за борачке категорије Вишковић: Наредне године више пара за борачке категорије
Најчитаније
 • Мирном шетњом у Добровољачкој улици обиљежене 32 године од злочина
  19h 47m
  17
 • Данас обустава саобраћаја на подручју Полицијске управе Источно Сарајево
  22h 36m
  0
 • Метеоролози упозорили: Припремите се за снијег вечерас
  12h 37m
  0
 • У току потрага за несталим Миодрагом Цванићем
  18h 23m
  0
 • Наташа успјешно оперисана: Опоравак зависи и од наше помоћи (ФОТО)
  10h 26m
  0