Višković: "Smjena kadrova DNS-a iz odbora koji koaliraju sa opozicijom"

20.10.2020. 16:29
2
IZVOR: SRNA

Potpredsjednik SNSD-a Radovan Višković izjavio je da će u narednom periodu sa republičkih pozicija biti smjenjivani kadrovi DNS-a koji dolaze sa područja na kojima su opštinski odbori te stranke potpisali sporazume o zajedničkom nastupu sa opozicionim partijama na predstojećim lokalnim izborima.

Višković je rekao danas novinarima u Čelincu da o tome svjedoči aktuelna smjena kadra DNS-a Marka Kubatlije koji dolazi sa Pala, jer paljanski opštinski odbor te stranke nije ispoštovao ranije dogovore sa SNSD-om i nedavno je potpisao koalicioni sporazum sa SDS-om i PDP-om kada je riječ o zajedničkom nastupu na lokalnim izborima.

– To je naš odgovor na taj sporazum i ovdje nije riječ o nečemu ličnom protiv DNS-a. Svi sljedeći kadrovi DNS-a koji budu potpisali takve sporazume, a nalaze se na nekim republičkim pozicijama biće smijenjeni ukoliko dolaze iz lokalne zajednice gdje je donesena takva odluka – naglasio je Višković.

Kada je riječ o smjeni drugih kadrova DNS-a, Višković, koji je i premijer Republike Srpske, rekao je da treba sačekati odluke Vlade Srpske.

– Ne treba žuriti i ništa prejudicirati. Ne vidim da je ovo neki veliki problem i mislim da se o tome u javnosti daje previše značaja. Naime, većina u parlamentu Srpske bila je 57 poslanika. I kad svih sedam poslanika DNS-a ne bi bilo u skupštinskoj većini, to je ponovo većina od 50 poslanika – dodao je Višković.

Kada je riječ o mogućoj smjeni ministara DNS-a u Vladi, Višković je rekao, između ostalog, da Senka Jujić, koja vodi resor lokalne uprave i samouprave, radi svoj posao sve dok je na toj poziciji.

– Do kada će to biti, ne zavisi od mene, već od mnogih dešavanja, odnosno opštinskog odbora DNS-a iz kojeg dolazi - rekao je Višković.

Komentari 2
 • Generic placeholder image
  Pale 21.10.2020. 16:54
  Hahahahaha Hahahahaha Hahahahaha Hahahahaha Hahahahaha Hahahahaha. 😈😈😈😈😈😈😈😈😈😈
 • Generic placeholder image
  Pale 20.10.2020. 16:37
  Idemo jako Kubatlija Marko
Povezane vijesti
Višković otkrio kako bi mogao da izgleda novi obračun struje u Srpskoj (VIDEO) Višković otkrio kako bi mogao da izgleda novi obračun struje u Srpskoj (VIDEO)
Marko Kubatlija od danas na čelu Agencije za unapređenje stranih investicija BiH Marko Kubatlija od danas na čelu Agencije za unapređenje stranih investicija BiH
Višković: Naredne godine više para za boračke kategorije Višković: Naredne godine više para za boračke kategorije
Najčitanije
 • Majevičko ratište 1992-1995. godine
  10h 54m
  0
 • Šehovac: Istražiti koliko je živih čija su imena uklesana u Potočarima
  8h 2m
  17
 • Poznato stanje dječaka koji je upucan dok se igrao u parku
  9h 28m
  2
 • Kulić: Planiran upis 1.825 studenta na prvom ciklusu studija
  10h 21m
  0
 • Mladi krompir iz rerne
  10h 52m
  0