Вишковић: У Националном тениском центру гостоваће тениски асови

09.09.2020. 21:54
0
ИЗВОР: СРНА

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић изјавио је да ће Национални тениски центар Тениског савеза Српске, који је вечерас отворен у Бањалуци, омогућити и Бањалуци и Републици Српској да у наредном периоду организује турнире и мастер серије.

- Бањалука се сада сврстава у ред центара који имају све услове за одржавање турнира на високом нивоу, на којима учествују тениски асови, а који ће пренијети своје знање и искуство нашим младим тенисерима - рекао је Вишковић новинарима, након свечаности поводом отварања Националног тениског центра.

Он је изразио наду да ће овај центар бити објекат који ће служити на добробит младих у Српској и подстаћи их да се баве спортом.

- Ако неко данас или сутра на овим теренима постане тениска звијезда, он ће бити најбољи амбасадор Српске. Као предсједник Владе бићу поносан да сам учествовао у градњи овог центра, те дао допринос да новим покољењима оставимо овако значајан објекат - рекао је Вишковић.

Он је навео да је ријеч о мултифункционалном објекту који ће служити за тренинге, али и концерте и друга културна дешавања.

У Бањалуци је вечерас отворен Национални тениски центар Тениског савеза Републике Српске у чију је изградњу уложено око 850.000 евра.

Први ударац у новоизграђеном Националном тениском центру Републике Српске извела је млада тениска нада Теа Ковачевић.

Свечаном отварању, осим Вишковића, присуствовали су и предсједник Републике Српске Жељка Цвијановић, српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик, спортски директор Тениског савеза Србије Александар Болић, те Срђан Ђоковић, отац најбољег свјетског тенисера Новака Ђоковића.

Коментари 0
Повезане вијести
Наш град богатији за једног дјечака Наш град богатији за једног дјечака
Мање боловања у Српској, а већи трошкови Мање боловања у Српској, а већи трошкови
Узбуне о несталој дјеци објављиваће се и на банкоматима у Српској Узбуне о несталој дјеци објављиваће се и на банкоматима у Српској
Најчитаније
  • Жена побиједила пет карцинома и живи без 11 органа
    19h 42m
    2
  • Епископ Николај Велимировић на данашњи дан проглашен светим
    5h 15m
    0
  • Дјевојчица из Црне Горе ухапшена у Аустрији: Планирала терористички напад?
    19h 52m
    2
  • На данашњи дан проглашен Закон о Војсци Српске
    5h 21m
    0
  • Скупштина озваничила одбијање Венс-Овеновог плана
    5h 19m
    0