Вишковић: Укидањем ванредног стања укида се и полицијски час у Српској

21.05.2020. 18:06
0
ИЗВОР: Глас Српске

Радован Вишковић, премијер Републике Српске, рекао је у завршној ријечи на сједници Народне скупштине Републике Српске, да се укидањем ванредног стања укида и полицијски час у Српској.

- Контролисали смо епидемију и број обољелих, а што је најважније користећи јавност и захваљујући свима нама приближи смо нашим грађанима шта значи епидемија вируса и како се заштитити - рекао је Вишковић током посебне сједнице Народне скупштине у завршној ријечи о приједлогу одлуке о укидању ванредног стања у Републици Српској.

Он је истакао да и данас у Српској има одређен број људи који су позитивни на вирус и замолио становнике да се придржавају мјера.

- Морамо се придржавати прописаних мјера и зато је потребна физичка дистанца и ношење заштитне опреме. То су препоруке које ће остати и у наредним данима што је неопходно. Нажалост, и у Народној скупштини се покушала злоупотријебити моја изјава да је вирус измишљен, што никада нисам рекао. То наши грађани морају да знају - додао је Вишковић.

Народна скупштина Републике Српске је 28. марта ове године на 12. посебној сједници, одржаној у Бањалуци, усвојила Одлуку о проглашењу ванредног стања за територију Републике Српске због епидемиолошке ситуације у Републици Српској усљед вируса корона.

Коментари 0
Повезане вијести
Зељковић и остали крајем маја опет у судници Зељковић и остали крајем маја опет у судници
Посланици изгласали Нацрт закона којим се криминализује клевета и увреда Посланици изгласали Нацрт закона којим се криминализује клевета и увреда
СДС ускоро предлаже свог потпредсједника Народне скупштине СДС ускоро предлаже свог потпредсједника Народне скупштине
Најчитаније
  • Сјећање на Огњена Куљанина
    23h 50m
    1
  • Прича о Синиши и божијем чуду
    21h 49m
    1
  • Партизан мијења име!
    14h 31m
    4
  • Одржан Форум за безбједност општине Источно Ново Сарајево
    19h 4m
    0
  • Ухапшен Грузијац због пљачке два милиона марака у Бањалуци
    16h 38m
    2