Високи Дечани: Приштина обмањује причом о заштити српских манастира

10.07.2022. 10:41
0
ИЗВОР: srna.rs

Привремене приштинске институције обмањују јавност причом о пуној правној заштити коју наводно ужива манастир Високи Дечани, објављено је на “Твитер” налогу овог српског манастира.

 - Косовске институције тврде да манастир Високи Дечани ужива пуну правну заштиту и захтевају извињење од организације 'Европа Ностра'. Заборављају да се већ шест година одлука Уставног суда о манастирском земљишту игнорише и да се одбацује потписани споразум о обилазници око заштитне зоне манастира - наводе из Високих Дечана.

У овом манастиру указују да су, умјесто да покажу инклузивност, одговорност и спремност за истинско поштовање владавине права и светиња Српске православне цркве, министри такозваног Косова изабрали конфронтациони приступ који суштински наноси штету свим грађанима Косова и свим заједницама.

- Изгубљена прилика. Тужно - поручили су из Високих Дечана. 

 

Коментари 0
Повезане вијести
Ко је била Марица Мирић чију је слику показао Вучић на сједници Савјета безбједности УН? Ко је била Марица Мирић чију је слику показао Вучић на сједници Савјета безбједности УН?
Приштина организује референдум, Срби најавили бојкот Приштина организује референдум, Срби најавили бојкот
Косовски специјалци претукли Србина и пријетили му пиштољем код Зубиног Потока Косовски специјалци претукли Србина и пријетили му пиштољем код Зубиног Потока
Најчитаније
  • На данашњи дан рођен Филип Вишњић
    4h 48m
    0
  • Радник пао са зграде, тешко повријеђен
    22h 53m
    0
  • Аутобус слетио у провалију код Макарске (ВИДЕО)
    19h 2m
    0
  • Требињски гениje Вук Јанковић ријешио математички проблем стар 58 година
    22h 41m
    4
  • Снијег поново забијелио БиХ
    17h 9m
    0