Високи Дечани: Приштина обмањује причом о заштити српских манастира

10.07.2022. 10:41
0
ИЗВОР: srna.rs

Привремене приштинске институције обмањују јавност причом о пуној правној заштити коју наводно ужива манастир Високи Дечани, објављено је на “Твитер” налогу овог српског манастира.

 - Косовске институције тврде да манастир Високи Дечани ужива пуну правну заштиту и захтевају извињење од организације 'Европа Ностра'. Заборављају да се већ шест година одлука Уставног суда о манастирском земљишту игнорише и да се одбацује потписани споразум о обилазници око заштитне зоне манастира - наводе из Високих Дечана.

У овом манастиру указују да су, умјесто да покажу инклузивност, одговорност и спремност за истинско поштовање владавине права и светиња Српске православне цркве, министри такозваног Косова изабрали конфронтациони приступ који суштински наноси штету свим грађанима Косова и свим заједницама.

- Изгубљена прилика. Тужно - поручили су из Високих Дечана. 

 

Коментари 0
Повезане вијести
Спровести одлуку уставног суда о упису земљишта Високих Дечана Спровести одлуку уставног суда о упису земљишта Високих Дечана
Рањени отац и син на Космету Рањени отац и син на Космету
Послије 1. новембра нема кретања са српским таблицама по Космету Послије 1. новембра нема кретања са српским таблицама по Космету
Најчитаније
 • Прије 30 година формирана легендарна Српска гарда Илиџа (ФОТО)
  16h 15m
  0
 • У Сарајеву син запалио оца и побјегао
  7h 29m
  0
 • Служен парастос за погинуле борце Српске гарде Илиџа (ФОТО)
  13h 13m
  0
 • Више од 200 учесника на планинарском слету на Требевићу
  9h 36m
  0
 • Заслужено славље "Соколова" у дербију
  7h 43m
  0