Visoki Dečani: Priština obmanjuje pričom o zaštiti srpskih manastira

10.07.2022. 10:41
0
IZVOR: srna.rs

Privremene prištinske institucije obmanjuju javnost pričom o punoj pravnoj zaštiti koju navodno uživa manastir Visoki Dečani, objavljeno je na “Tviter” nalogu ovog srpskog manastira.

 - Kosovske institucije tvrde da manastir Visoki Dečani uživa punu pravnu zaštitu i zahtevaju izvinjenje od organizacije 'Evropa Nostra'. Zaboravljaju da se već šest godina odluka Ustavnog suda o manastirskom zemljištu ignoriše i da se odbacuje potpisani sporazum o obilaznici oko zaštitne zone manastira - navode iz Visokih Dečana.

U ovom manastiru ukazuju da su, umjesto da pokažu inkluzivnost, odgovornost i spremnost za istinsko poštovanje vladavine prava i svetinja Srpske pravoslavne crkve, ministri takozvanog Kosova izabrali konfrontacioni pristup koji suštinski nanosi štetu svim građanima Kosova i svim zajednicama.

- Izgubljena prilika. Tužno - poručili su iz Visokih Dečana. 

 

Komentari 0
Povezane vijesti
Kosovski specijalci pretukli Srbina i prijetili mu pištoljem kod Zubinog Potoka Kosovski specijalci pretukli Srbina i prijetili mu pištoljem kod Zubinog Potoka
Srpskoj porodici u Lipljanu ukradeno više od 25 ovaca Srpskoj porodici u Lipljanu ukradeno više od 25 ovaca
Strašna priča iz Gračanice: NATO nam je ubio djecu - umjesto imena ostale tri tačke... Strašna priča iz Gračanice: NATO nam je ubio djecu - umjesto imena ostale tri tačke...
Najčitanije
  • Sutra obustava saobraćaja na području Policijske uprave Istočno Sarajevo
    12h 46m
    0
  • Humanitarna grupa „Vukovi“ pokrenula humanitarnu akciju za porodicu Čečar sa Pala
    11h 0m
    0
  • U toku srednjoškolski humanitarni bazar u Istočnom Sarajevu (FOTO)
    8h 50m
    0
  • Republika Srpska dobila novi Izborni zakon
    12h 5m
    0
  • U utorak besplatni pregledi dojke u Istočnom Starom Gradu
    6h 48m
    0