Вјерници из Републике Српске и Србије враћени са границе

29.02.2020. 09:15
0
ИЗВОР: Srpska.info

Црногорска полиција забранила је улазак у државу вјерницима из Републике Србије и Републике Српске уочи данашње литургије и литије у Подгорици коју ће предводити митрополит кијевски и све Украјине Онуфрије.

– Улазак у Црну Гору неће бити дозвољен ниједној особи за коју се установи да иде на скуп СПЦ. Нећемо дозволити улазак ни организованим групама које дођу аутобусима, комбијима. Безбједносна процјена је да им не треба дозволити да уђу у нашу земљу – казао је незваничан извор из полиције.

Немања Маринковић, један од чланова београдског мушког хора, објавио је на свом Фејсбук профилу да су враћени са границе, тачније граничног прелаза Јабука, и да им је забрањен улазак у Црну Гору.

Он је у коментарима написао да су их вратили са границе без образложења и да су им поручили.

– Не можете ући у Црну Гору и не покушавајте да уђете на другим прелазима.

Прије тога, како тврди, претресали су их 15 минута, пише Ало.

Подсјетимо, данас у 9 биће одржана литургија у Храму Христовог Васкрсења у Подгорици, коју ће предводити митрополити Онуфрије и Амфилохије, а након тога, у 11 часова, митрополит Онуфрије ће предводити крсни ход до манастира на Немањином граду, мјеста рођења родоначелника светородне лозе Немањића.

Посјета митрополита Онуфрија, највећег свједока и исповједника јединства Цркве у данашњем православљу, уједно је и подршка борби за одбрану светиња у Црној Гори.

Коментари 0
Повезане вијести
Скандал у Црној Гори: Прекинут дерби за титулу због дивљања навијача (ВИДЕО) Скандал у Црној Гори: Прекинут дерби за титулу због дивљања навијача (ВИДЕО)
Данас Сабор Светог архангела Гаврила Данас Сабор Светог архангела Гаврила
Земљотрес у Црној Гори, осјетио се и у БиХ Земљотрес у Црној Гори, осјетио се и у БиХ
Најчитаније
  • У Источном Сарајеву лишено слободе осам лица
    20h 33m
    12
  • Помјера се старосна доб за пријевремену пензију у Српској
    23h 37m
    0
  • Петогодишњак се угушио чепом од сока
    15h 17m
    0
  • Упозорење метеоролога за вечерас и сутра
    14h 30m
    0
  • Априлска пензија 30. априла
    16h 38m
    2